Ana Sayfa Çalışma Hayatı Zorunlu BES’e dahil olma zamanı nasıl hesaplanır?

    Zorunlu BES’e dahil olma zamanı nasıl hesaplanır?

    Zorunlu BES’e dahil olma zamanı nasıl hesaplanır?

    974
    0

    BES kesintilerinin başlangıç tarihi ile ilgili. Yönetmeliği okuduğumda çalışan sayısı 5 ve üzeri ise müteakip takvim yılı başından itibaren sisteme dahil olunur dendiğini görüyorum. Örneğin mayıs ayında beş ve üzeri çalışan sayısına ulaşıldı sisteme dahil olma tarihi 01.07 olmalı şeklinde. İkinci sorum da şu başlangıç tarihini netleştirdik diyelim ki 01.09 tarihinde başlanmalı. Bu durumda başlangıç da ilk ay kesintisi eylül bordrosundan mı yapılmalıdır?

    1.01.2019 tarihinden itibaren 5 ila 9 isçinin çalışacağı / çalıştığı işyerlerinde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) zorunlu olarak uygulanacaktır.

    Ancak BES uygulamasının başlama tarihi ilgili Kurum tarafından değiştirilmiş ve takip eden yılbaşı olarak yenilenmiştir.

    Dolayısıyla verdiğimiz cevaplarda bu değişiklik doğrultusunda ilgili tarihten sonra değişmiştir. 01.01.2019 tarihinden itibaren 5 ila 9 isçinin çalışacağı / çalıştığı işyerlerinde. Takvimde belirtilen tarihte, yeterli çalışan sayısı olmaması nedeniyle sisteme dâhil olmayan ancak ilerleyen dönemde işçi sayısındaki artış nedeniyle çalışan sayısı artan işverenler ise takip eden yılbaşı itibariyle sisteme girip girmedikleri değerlendirilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci El Taşıt Satışında Yeni Dönem Başladı
    Sonraki İçerikDar mükelleflerin petrol arama faaliyetlerine ilişkin kazançlarından % kaç stopaj yapılacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz