Ana Sayfa Vergi Yurtiçi nakliye hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Yurtiçi nakliye hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    Yurt içi nakliye işlerinde tevkifat uygulaması, aracı firmaların tevkifat zorunluluğu

    839
    0

    Şirketimiz uluslararası taşımacılık yapmaktadır. Yurtiçi nakliye faturası kesmekteyiz. Tevkifat var mıdır? 

    Taşımacılık hizmetini yüklenen bir firmanın, bu işi bizzat ifa etmeyip bir başka firmaya devretmesi durumunda, taşımacılık hizmetini alan tarafından bu kapsamda tevkifat yapılmayacaktır. 

    Ancak taşımacılık hizmetini yüklenen firma tarafından, taşımacılık hizmetini fiilen ifa eden firmadan alınan hizmet için KDV tevkifatı uygulanacaktır.

    Uluslararası Taşımacılık alanında faaliyet gösteren firmamız için KDV’li olarak kesmekte olduğumuz İç Nakliye faturalarını KDV Tevkifat Uygulamasındaki değişiklikler doğrultusunda bu hizmeti bizzat biz yapmayıp aracı firma kanalı ile yaptırdığımız için düzenleyeceğimiz iç nakliye faturalarında KDV tevkifatı yapmayacağız. Fakat almış olduğumuz bu hizmete ilişkin fatura da bize KDV tevkifatı uygulanacaktır. Uygulamayı anlayış şeklimiz bu şekilde doğru mudur?

    Taşımacılık hizmetini yüklenen bir firmanın, bu işi bizzat ifa etmeyip bir başka firmaya devretmesi durumunda, taşımacılık hizmetini alan tarafından bu kapsamda tevkifat yapılmayacaktır. 

    Ancak taşımacılık hizmetini yüklenen firma tarafından, taşımacılık hizmetini fiilen yapan mükelleften alınan hizmet için KDV tevkifatı uygulanacaktır.

    BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

    Yük taşımacılık hizmetlerinde vergi mükellefi olmayan kişilere KDV tevkifatı yapılır mı?

    Taşımacılık hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDoğal sit alanlarında korunan bölge sayısı 3 bin 534’e yükseldi
    Sonraki İçerikİşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının ve/veya İşletme Ruhsatının Haczi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz