Ana Sayfa SGK Yurtdışı Sigortalılar Türkiye’de Sağlık Yardımlarından Nasıl Yararlanabilir?

    Yurtdışı Sigortalılar Türkiye’de Sağlık Yardımlarından Nasıl Yararlanabilir?

    4923
    0

    1- TÜRKİYE’DE DAİMİ VEYA GEÇİCİ OLARAK İKAMET EDEN YURTDIŞI SİGORTALILAR SİGORTA KASALARINDAN ALACAKLARI FORMÜLERİ NEREYE İBRAZ ETMELİDİRLER?
    Türkiye’de gerek geçici olarak bulunan, gerekse daimi olarak ikamet eden yurtdışı sigortalıları, kayıtlı oldukları ülke sigorta kasalarından alacakları formüleri, Türkiye’de bulundukları ya da ikamet ettikleri yerdeki sosyal güvenlik il müdürlüklerinde/ sosyal güvenlik merkezlerinde faaliyet gösteren Yurtdışı İşlemleri Servislerine ya da sosyal güvenlik il müdürlüklerinin yetkilendirdiği sosyal güvenlik merkezlerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

    2- YURTDIŞI SİGORTALILAR SAĞLIK TESİSLERİNDEN NASIL ÜCRETSİZ FAYDALANABİLİRLER?
    Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili biriminden alacakları,
    2.1- Almanya için YUPASS numarası,
    2.2- Diğer sözleşmeli ülkeler için ise Sosyal Güvenlik Sözleşmelerine Göre Sağlık Yardım Belgesi ile
    Sosyal Güvenlik Kurumunun anlaşmalı olduğu tüm sağlık tesislerinden diğer genel sağlık sigortalıları gibi sağlık yardımlarından, yasal olarak kendilerinin ödemeleri zorunlu olan katkı ve katılım payları hariç olmak üzere ücretsiz olarak yararlanırlar.

    3- YURTDIŞI SİGORTALILARIN, ACİL TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYMALARI HALİNDE NE YAPMALARI GEREKMEKTEDİR?
    Türkiye ile imzalamış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerinden sağlık sigortası uygulaması olan ülke sigortalılarının geçici olarak Türkiye’de bulundukları sırada acil olarak tedaviye ihtiyaç duymaları halinde, geldikleri ülkenin sosyal güvenlik kurumlarınca tanzim edilen sağlık yardım hakkı formülerlerini Türkiye’de bulundukları yerde Yurtdışı İşlemleri Servisi bulunan ünitelere müracaat ederek alabilmektedir.

    Ayrıca sosyal güvenlik il müdürlüklerinin yetkilendirdiği sosyal güvenlik merkezlerinde de bu belgelerin onaylatılması mümkün bulunmaktadır.

    Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAlmanya’da iş dünyası güven endeksi düşüş gösterdi
    Sonraki İçerikVefat eden bir mükellefim için beyanname vermeye devam edecek miyim?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz