Ana Sayfa Vergi Yurt dışından ve KKTC’den alınan sosyal medya yönetimi faaliyetinde stopaj var mıdır?

    Yurt dışından ve KKTC’den alınan sosyal medya yönetimi faaliyetinde stopaj var mıdır?

    1
    0

    KKTC mukim sermaye şirketinden alınan sosyal medya yönetimi ve danışmanlık faaliyeti içerikli hizmet faturasında stopaj oranı kaç olması gerekiyor?

    Yurt dışında bulunan kişi ve kurumların Türkiye’deki müşterisine sunduğu hizmet karşılığı aldıkları paralar Türkiye’de gelir veya kurumlar vergisi türünden stopaja tabi tutulmaktadır.

    -Hizmeti yurt dışından sunan bir kurum olmalı,

    -Yapılan hizmetin stopaja tabi olması,(KVK 30.maddeye göre)
    Burada önemli olan bir diğer hususta, Türkiye ile ilgili ülke arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması olmamalı veya vergi anlaşmasında stopajı engelleyici bir hüküm bulunmamalıdır.

    STOPAJ Oranı % 15

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Yılı kar dağıtımında enflasyon öncesi kar dikkate alınacaktır
    Sonraki İçerikSerbest meslek erbabı iş için kullandığınız ancak kardeşi adına kayıtlı aracın harcamalarını gider yazabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz