İkameti yurtdışında olan bir Türk vatandaşı, internet üzerinden hizmet satışı yapacak ancaktır. Yurtdışında henüz çalışma izni olmadığı için ilgili ülkede mükellefiyet açamıyor. Türkiye üzerinden tam mükellefiyet açmasında usulen herhangi bir sakınca bulunuyor mu?
Bahse konu Kişinin Türkiye’de İKAMETGAHI var ise “Tam mükellef “olarak GV mükellefiyeti tesis ettirmesi gerekir.
Kişi yurt dışında oturma izni yok ise 180 gün hesabı yapılmaz.
Kişinin Yurt dışına hizmet vermesi Halinde verdiği Hizmet için KDV Hizmet ihracı (KDVK Md.12) istisnası uygulanır. Hizmet bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmesi gerekir.
BENZER İÇERİKLER
Gelir Vergisi Kanunu Geçici 67. Madde Kapsamında Kesinti Oranları (Tam ve Dar Mükellef Gerçek…
Kurumlar Vergisine göre kimler tam mükellef ve kimler dar mükelleftir?
TAM mükellef nedir? DAR mükellef nedir?
Kaynak: İsmmmo, GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.