Ana Sayfa Vergi Yurt dışına verilen avanslar için kur değerlemesi yapmalı mıyız?

    Yurt dışına verilen avanslar için kur değerlemesi yapmalı mıyız?

    GİB’e verilen Beyannameler iptal edilebilir mi?

    811
    0

    Yurtdışına gönderilen avanslar için dönem sonunda kur farkı değerlemesi yapılmalı mıdır?

    Yabancı para ile verilen veya alınan Avanslar için Kur değerlemesi yapılacaktır.

    3.dönem geçici vergide satıcılar hesabındaki bir hesaba kur farkı uygulanması unutuldu. Bir sonraki dönemde yapsak olur mu yoksa beyannameyi iptal mi etmek gerekir?

    Beyannamenin düzeltilmesi gerekir. GİB’e verilen Beyannameler iptal edilmez. Düzeltilir.

    Dövizli düzenlenen bir faturada döviz kuru ve TL tutarı belirtilmiştir. Bu faturanın ödemesinin, faturada belirtilen TL cinsinden ödenmesi durumunda herhangi bir kur farkı oluşur mu?

    Fatura bedeli TL olarak ödenmesi halinde kur farkı olmaz. Fatura bedelinden farklı bir tutar olması halinde kur farkı hesaplanır.

    Ticari yazılımlarımızı dövizli olarak satışını yapmaktayız. Bizim her geçici döneminde dövizli çalıştığımız Firmaların kur farkı fişlerini oluşturmamız gerekiyor mu?

    Dönem sonlarında Dövizli hesaplar için kur değerlemesi yapılması gerekir.(Dövizli ,Hazır değerler alacaklar ve borçlar için)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYunanistan’da 2020 yılında %10’luk ekonomik daralma, 2021 yılında ise % 4,5-5’lik yeniden toparlanma öngörülüyor
    Sonraki İçerikTESK: Kazancı düşen ve maliyetleri artan esnafımız faturalardaki vergilerden muaf olmalı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz