Yurt dışına göndereceğimiz bir personelin ücret bordrosunu yaparken brüt ücret üzerinden hangi oranda sgk işçi primi kesmemiz gerekir? İşsizlik primi kesecek miyiz?
APHB ni 21 Koduyla bildirerek Kısa vadeli sigorta kolları primi ve Genel sağlık sigorta primi ödeyeceğiz. Sigorta primi oranlarına baktığımızda kısa vadeli sigorta kolları priminde işçi payı yok, yalnızca % 2 oranında işveren payı, G.Sağlık Sigorta priminde ise işçi % 5, işveren % 7,5 olduğunu görmekteyiz. Bu durum karşısında Ücret bordrosunda sgk işçi payı oranı ne olacak?
İşsizlik primi olacak mı?
Bu soru SGS yönünden anlaşması olmayan ülkelerden olan Endonezya ya gönderilecek bir işçi ile ilgilidir.
Yurtdışına gönderilen işçiniz 5. madde kapsamında ise kısa vadeli sigorta primleri ve gss li bildirimde bulununuz.
Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.
BENZER İÇERİKLER
SGK Eksik İşçilik Bildirimi Cezası Ne Kadar Biliyor musunuz?
Yurt dışına giden personelin bordrosunda işçi primini nasıl keseceğiz?
Yurt dışından alınan hizmetler için sorumlu sıfatıyla KDV ve Stopaj ödenecek midir?