Ana Sayfa Dünya Yunanistan Hükümeti, 2021’de GSYİH’nın % 7,5 büyüyeceğini tahmin ediyor

    Yunanistan Hükümeti, 2021’de GSYİH’nın % 7,5 büyüyeceğini tahmin ediyor

    612
    0

    Yunanistan’ın 2021 Yılı Bütçe Taslağı

    Yunan Maliye Bakanlığı, 2021 bütçe taslağını Pazartesi günü Parlamento’ya sunmuştur. Hükümet, 2021’de GSYİH’nın % 7,5 büyüyeceğini tahmin etmektedir.

    Temel senaryo, GSYİH’nın% 5,5 büyümesidir, ancak AB Kurtarma Fonu’ndan gelecek yaklaşık 5,5 milyar Euro fonun yıl içinde gelmesi halinde bu oran % 7,5’e yükseltilecektir.

    Taslak, dayanışma vergisinin askıya alınması, sosyal güvenlik primlerinin 3 puan düşürülmesi ve ulaştırma, kahve, sinema ve turizm hizmetleri sektörlerinde KDV’nin yılın ilk 4 ayı için düşürülmesi gibi geçici vergi indirimlerini de içerdiğinden, özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri, emlak sahipleri ve işletmeler önümüzdeki yıl toplamda yaklaşık 1,47 milyar Euro daha iyi mali koşullara sahip olacaktır.

    Bütçe taslağına göre; vergi gelirleri, 2020 bütçesine kıyasla 4,95 milyar Euro daha yüksek olacaktır. Dolaylı vergiler (KDV ve tüketim vergileri), 2020 tahminlerine kıyasla 3,537 milyar Euro artarak 27,472 milyar Euro’ya ulaşacaktır.

    Bütçe taslağında, işsizlik oranı ise bu yılki %18,6 öngörüsünden %16,5’a çekilmiştir. 2021 yılı bütçe tasarısında, GSYİH’nın %1,01’i oranında faiz dışı açık tahmin edilmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Atina Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracat işlemlerinde gümrük beyannamesinin kapanma tarihine göre mi işlem yapmalıyız?
    Sonraki İçerikDamga vergisi yansıtma faturası KDV beyannamesinde bildirilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz