Ana Sayfa Dünya Yunanistan ekonomisi 2019’un 4. Çeyreğinde %0,7 daraldı

Yunanistan ekonomisi 2019’un 4. Çeyreğinde %0,7 daraldı

542
0

Trade Economics’in yayınladığı habere göre, Yunanistan’ın ekonomisi, 2019’un son üç aylık çeyreğinde %0,7 daralmış ve brüt sermaye oluşumundaki %9,7’lik düşüş nedeniyle bir önceki dönemde %0,4 oranında bir revizyon gerçekleştirmiştir. Öte yandan, sabit tüketim ve kamu harcamaları toparlanırken hane halkı tüketimi biraz daha hızlı arttı. Net dış talep, ithalat ihracattan daha fazla düştüğü için Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya (GSYİH) da olumlu katkıda bulunmuştur. Yıllık bazda, GSYİH büyümesi 2017’nin ilk çeyreğinden bu yana en zayıf olan %1’lik orana geriledi. 2019 tüm yıl dikkate alındığında, ekonomi 2018’de olduğu gibi %1,9 oranında genişledi.

Yunanistan’da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) 2018’de 218,03 milyar ABD Doları değerindedir. Yunanistan’ın GSYİH değeri dünya ekonomisinin %0,35’ini temsil etmektedir.

Yunanistan’ın yıllık enflasyon oranı, bir önceki ayın %0,8’lik oranına kıyasla Ocak 2020’de %0,9’a yükseldi. Başta taşımacılık fiyatları nedeniyle geçen Nisan ayından bu yana görülen en yüksek enflasyon oranı olmuştur.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/greece/gdp-growth / https://tradingeconomics.com/greece/inflation-cpi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOcak-Şubat 2020 döneminde ihracat %4,31 artarak 29 milyar 414 milyon dolara yükseldi
Sonraki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığı Mart-Mayıs 2020 İç Borçlanma Stratejisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz