Ana Sayfa Muhasebe Yolcu transferinde kullanılmak üzere alınan binek aracın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    Yolcu transferinde kullanılmak üzere alınan binek aracın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    Binek oto alımında KDV indiriminin kriterleri nedir?, Vito marka oto binek oto kapsamında mıdır?, Yolcu transferinde kullandığımız lüks sınıftaki minibüs binek oto kapsamına girer mi?

    587
    0

    Yolcu transferinde kullanılmak üzere aldığımız iştigal konumuz ile ilgili satın aldığımız vito marka binek aracın amortisman ayırmak yöntemi olmalıdır? Alınan sıfır aracın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    BİNEK ARAÇ TANIMI

    87.03 tarife pozisyonunda yer alan araçların tanımına ilişkin olarak 27/07/2005 tarih ve 25888 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 8 Seri Nolu Gümrük Genel Tebliği (Tarife-Sınıflandırma Kararları) ve 06/02/2010 tarih ve 27485 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2 Seri Nolu Gümrük Genel Tebliği (Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları) ile açıklamalar yapılmıştır.

    Buna göre; 1+1, 1+3 ,1+4 veya 1+7 koltuklu şoför ve öndeki yolcunun arkasındaki kısımda emniyet kemerleri veya emniyet kemeri montajı için tertibat,koltuk ve emniyet ekipmanı montajı için sabit tertibat , aracın iç kısmının her tarafında, araçların yolcu bölümlerinde yer alan konfor özellikleri ve iç döşemeleri (Örn. yer kaplamaları, havalandırma, iç aydınlatma, küllükler), iki yan panel boyunca arka camları bulunan (en arka yük bölümünün sağ ve sol taraflarında cam bulunsun,bulunmasın); şoför ve öndeki yolcuların bölümü ile insan veya eşya taşınması için kullanılan arka bölüm arasında sabit bir panel veya bariyer bulunmayan kapalı kasa motorlu taşıtlar 87.03 tarife pozisyonunda yer almakta olup, binek otomobiller bu kapsamda değerlendirilmektedir.

    Bahsettiğiniz araç yukarıdaki tanım kapsamında ise KDV indirilmez Amortisman Kıst dönem uygulanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama ve Konaklama tesislerinde HES kodu zorunlu oldu
    Sonraki İçerikGerçek kişiler birden fazla alanda faaliyet göstermeleri durumunda Ticaret sicil müdürlüğünden her faaliyeti için ayrı tescil yaptırmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz