Ana Sayfa Muhasebe Yıllık ücretli izinler birer gün şeklinde kullanılabilir mi?

Yıllık ücretli izinler birer gün şeklinde kullanılabilir mi?

944
0

KONU
Yıllık ücretli izin sürelerinin ne şekilde bölünebileceği hak.


SORU

Senelik izin süreleri ile ilgili İzin sürelerinin kullanımı ile ilgili olarak personellere bir sefer 10 günden az olmamak üzere izin sürelerinin sınırsız şekilde olabileceği yönetmelikle belirtilmişti.

Saha uygulamasında şöyle işlemler oluyor; Personel izinden düşülmek üzere izin istiyor. 1 gün veya 2 gün şeklinde (Genellikle Resmi izin veya Dini izin dönüşlerinde) Bu durumda kendisinden İzin kullanımına ait izin kağıdını alarak ve izin formuna imza attırarak bu izni kullandırtabilir miyiz?

Örneğin 5 Yıllık kıdemi olan personel 14 gün izni için 2+1+1+10 gün şeklinde izin talebi olursa ben bu izni her hangi bir yasal sıkıntı yaşamadan kullandırtabilir miyim?
(21.11.2018 16:34)


CEVAP
Önceki yönetmelikte 6. maddenin üçüncü fıkrasında yer alan “en çok üçe bölünebilir” ibaresi “bölümler halinde kullanılabilir” olarak değiştirildi. Söz konusu düzenleme ile tarafların anlaşması ile bir bölümü 10 günden aşağı olmamak üzere “en çok üçe bölünebilen” yıllık ücretli izinlerin bölümler halinde kullanılabilmesine imkân tanınıyor.


 

Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE-Fatura, E-Defter zorunluluğuna ilişkin güncel hadler nedir?
Sonraki İçerikŞirketimden alacaklı olan tedarikçi alacağının bir kısmından vazgeçti. Bu tutar kar mı olacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz