Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıl içinde iş değişikliği yapanların önceki dönem asgari ücret devir vergi matrahını...

    Yıl içinde iş değişikliği yapanların önceki dönem asgari ücret devir vergi matrahını girmeyi unutmayınız!

    1
    0

    Yıl içinde iş değişikliği yapanların önceki dönem asgari ücret devir vergi matrahını girmeyi unutmayınız!

    Yıl içinde iş yeri değişikliği yapan çalışanların bir önceki çalıştıkları işyerlerinden gelir vergisi matrahlarını alıp yeni iş yerlerine vermeleri ve yeni iş yerlerinin de bu vergi matrahının kişinin ilk ücret bordrosunda geçmişten devreden gelir vergisi matları olarak yazması ve bu oran üzerinden gelir vergisini hesaplaması mümkündür.

    Çalışanın talep etmesi üzerine iş yerinin gelir vergisi mallarını taşıması mümkündür.

    Aynı şekilde asgari ücretle çalışan kişilerin de her ne kadar yıl içerisinde birden fazla işverenden alınan ücret gelirlerinin beyana tabi tutulması ile ilgili hadlere ulaşmasa bile asgari ücrete uygulanan gelir vergisi istisnasının ikinci iş yerinde izleyen dönemlerde doğru olarak ve kayıpsız olarak hesaplanabilmesi için bir önceki iş yerindeki asgari ücretten kaynaklanan gelir vergisi matrahının sonraki iş yerine verilmesi önemlidir.

     

     


    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİlişkili kişiden alınan yabancı para cinsi avanslar nedeniyle ortaya çıkan kur farklarının kurum kazancının tespitinde dikkate alınabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz