Ana Sayfa Vergi Yeni mükelleflerin e-belgeye geçişi zorunlu

    Yeni mükelleflerin e-belgeye geçişi zorunlu

    326
    0

    509 No’lu Vergi Usül Kanun Genel Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair 535 No’lu Tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan Tebliğ ile yeni mükelleflerin e-belge uygulamalarına geçişleri zorunlu olacak.

    Bu süreçte mükelleflerin maliyet ve zaman tasarrufu sağlayacağına ve böylece işlerini ve süreçlerini verimli ve sürdürülebilir hale getireceğine inandıklarını kaydeden Kolaysoft Teknoloji AŞ Satış Yöneticisi Sıla Gül Ottan, tebliğdeki konu başlıklarını anlattı.

    Ottan, şunları söyledi: “GİB e-arşiv portalından düzenlenecek faturalarda, 01.03.2022 tarihinden itibaren, vergi mükellefi olmayanlara düzenlenecek faturalar için 5.000 TL, vergi mükellefi olanlara düzenlenecek faturalar için 2.000 TL olarak düzenleme zorunluluğu getirilmiştir. Mükelleflerin işini kolaylaştıracak olan uygulamamız Faturam24, işletmeler e-fatura uygulamalarına geçmeden e-fatura konforu sağlıyor. Firmaların, tüm fatura süreçlerini tek ekrandan yöneterek, zamandan ve maliyetten tasarruf etmeleri gerçekleşiyor. Brüt satış hasılatı, 2021 yılı için 4 Milyon TL olanlar, 01.07.2022 tarihinde, e-fatura’ya geçmek zorundadırlar. Elektronik ortamında mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerde 1 milyon ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde, e-fatura’ya geçmek zorundadırlar. Gayrimenkul / motorlu araçlar mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerde 1 milyon ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde, e-fatura’ya geçmek zorundadırlar. Konaklama hizmeti veren otel işletmeleri, 01.07.2022 tarihinde, e-fatura’ya geçmek zorundadırlar. Brüt satış hasılatı, 2021 veya müteakip hesap dönemleri için 10 milyon TL ve üzeri olan firmalar da 01.07.2022 tarihinde, e-irsaliye’ye geçmek zorundadır.”


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDSİ arazi toplulaştırma projeleriyle çiftçilere destek oluyor
    Sonraki İçerikÖdenmeyen MTV (motorlu taşıtlar vergisi) gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz