Ana Sayfa Vergi Yeni KDV mevzuatına göre tatlıcı dükkanında satılan baklava, kadayıf, kuruyemiş ve dondurma...

    Yeni KDV mevzuatına göre tatlıcı dükkanında satılan baklava, kadayıf, kuruyemiş ve dondurma KDV oranı %8 mi yoksa %1 mi olacak?

    3113
    0

    Yeni KDV mevzuatına göre tatlıcı dükkanında satılan baklava, kadayıf, kuruyemiş ve dondurma KDV oranı %8 mi yoksa %1 mi olacak? (Not: Pastane gibi bir yer değildir.)

    Lokanta, kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde (birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalar hariç) verilen hizmetler (bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç), KDV oranı eskiden olduğu gibi % 8 olarak uygulamaya devam edilecektir.

    Pastane, Tatlı satıcısı, Dondurmacı, Börekçi, kuruyemişci, Büfe veya diğer satış yerlerinde (dükkanda) TÜKETİLMEYİP malın alınıp götürülmesi halinde Uygulanacak KDV oranı %1 dir.


    Gıda teslimlerindeki KDV oranı indirimine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı

    13 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan 5189 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile;

    Toptan-perakende ayrımı kaldırılarak tüm gıda teslimlerinde (ÖTV’ye tabi ürünlerden indirimli oranda KDV uygulananlar hariç) KDV oranı %1’e indirilmektedir.

    Cumhurbaşkanı Kararına ulaşmak için tıklayınız.

    Açıklayıcı bilgi notuna ulaşmak için tıklayınız.

    Yayın Tarihi: 14/2/2022 – 09:45


    TÜRMOB Sirküleri için TIKLAYIN…

    Gıda Maddelerinde KDV Oranı %8’den %1’e Düşürüldü. 


    İSMMMO Sirküleri için TIKLAYIN…

    GIDA MADDESİ SATIŞLARINDA UYGULANACAK KDV ORANI % 1’e İNDİRİLDİ


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs işletmesi (2. sınıf defter) mükellefler için geçici gelir vergisinde artan oranlı vergi tarifesi uygulanmaz mı?
    Sonraki İçerikYarışma programlarında verilen para ödüllerinin vergilendirilmesi ve belge düzeni.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz