Ana Sayfa Vergi Yelken kursu verecek gerçek kişinin mükellefiyeti serbest meslek kazancı mı olacak ticari...

    Yelken kursu verecek gerçek kişinin mükellefiyeti serbest meslek kazancı mı olacak ticari kazanç mı?

    Serbest meslek mükellefinin nihai tüketicilere düzenleyeceği e-SMM'lerde stopaj hesaplanmayacak, sadece KDV hesaplanacaktır.

    132
    0

    Spor ve Eğlence Eğitim Kursu faaliyeti ile işe başlama açtık. Gerçek kişi kendi yelkeni ile yelken eğitim kursu verecek. Vergi dairesi mükellefiyeti serbest meslek olarak açmış, işletme olması gerekmez miydi?

    Vergi dairesinin yaptığı uygulama doğrudur. Verilen hizmet serbest meslek faaliyetidir.

    SERBEST MESLEK FAALİYETİ: (GVK Md.65)

    Serbest meslek faaliyeti, sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari niteliği olmayan işlerin işverene bağlı olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasıdır.

    Her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançlar serbest meslek kazancıdır. Tahkim işleri dolayısıyla hakemlerin aldıkları ücretler ile kolektif, adi komandit ve adi şirketler tarafından yapılan serbest meslek faaliyeti neticesinde doğan kazançlar da serbest meslek kazancıdır.

    Serbest meslek faaliyetinin bir işverene tabi olarak yapılması halinde, elde edilen gelir ücret geliri olur.

    SERBEST MESLEK ERBABI

    Serbest meslek faaliyetini kendi nam ve hesabına, mutat meslek halinde ifa eden; avukat, doktor, diş hekimi, veteriner hekim, mimar, mühendis, müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir, danışman, ressam, yazar, bestekar, kimyager, noter, ÖĞRETMEN , artist, menajer, senarist, yönetmen, ebe, sünnetçi, arzuhalci, rehber ve sağlık memuru vb. kişiler serbest meslek erbabıdır.


    İLİNTİLİ İÇERİK

    Serbest meslek mükellefinin nihai tüketicilere düzenleyeceği e-SMM’lerde stopaj hesaplanmayacak, sadece KDV hesaplanacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikZoom firmasından düzenlenen fatura için KDV Ve stopaj ödenecek mi?
    Sonraki İçerikDamga vergisi mükellefiyeti olmayan mükellef sözleşme damga vergisi beyannamesini kaç gün içinde verilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz