Ana Sayfa Mevzuat Yatta ikamet edenler için ayrı bir ikamet izni türü var mı?

Yatta ikamet edenler için ayrı bir ikamet izni türü var mı?

Kısa dönem İkamet İzni ne kadar süre için verilir? Mevcut ikamet izni süremde adres değişikliğinde bulundum, ne yapmam gerekiyor? Bu adres farklı bir il ise ikamet iznim iptal olur mu?

824
0

Mevcut ikamet izni süremde adres değişikliğinde bulundum, ne yapmam gerekiyor? Bu adres farklı bir il ise ikamet iznim iptal olur mu?

İkametgâhlarını ikamet izni aldıkları ilden başka bir ildeki adrese taşıyan yabancılar, taşındıkları ilde ikamet etmek üzere yeni bir ikamet izni almak amacıyla en geç yirmi iş günü içinde başvuruda bulunurlar. Bu işlemde, ikamet izin türü değişmiyorsa yeni bir ikamet izin belgesi düzenlenmekle birlikte, harcı ödenmiş olan süre, tekrar harca tabi tutulmaz. İkametgâh adresinizi bulunduğunuz il sınırları içerisinde başka bir adrese taşıdı iseniz 20 iş günü içerisinde yeni adresinizi bulunduğunuz il göç idaresi müdürlüğüne bildirmeniz yeterlidir. Bu durumda yeni bir ikamet izni belgesi düzenlenemeyecek olup mevcut ikamet izin belgenizle ülkemizde kalmaya devam edebilirsiniz.

Kısa dönem İkamet İzni ne kadar süre için verilir?

Kısa dönem ikamet izinleri kural olarak en fazla iki yıl olacak şekilde verilebilmektedir. İkamet iznin düzenlenmesinde sürenin tayini idarenin takdirindedir. Ayrıca kısa dönem ikamet izni Türkiye’de çalışmayan ancak Bakanlar Kurulunca belirlenecek kapsam ve tutarda yatırım yapacaklar ile bunların yabancı eşi, kendisinin ve eşinin ergin olmayan veya bağımlı yabancı çocuğuna;

Yatta ikamet edenler için ayrı bir ikamet izni türü var mı?

Hayır, öyle bir ikamet türü bulunmaktadır. Kısa dönem ikamet izni (turizm amaçlı kalacaklar) müracaatında bulunabilirsiniz.

Kaynak: Yimer.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvrupa Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek %0 seviyesinde bıraktı
Sonraki İçerikHukuk eğitimi hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz