Ana Sayfa Muhasebe Yatırım teşvik kapsamında yararlanılan SGK Primi tamamlama vizesi olmadan devam eder mi?

Yatırım teşvik kapsamında yararlanılan SGK Primi tamamlama vizesi olmadan devam eder mi?

2214
0

KONU

Yatırım Teşvik kapsamında sağlanan sigorta prim desteği hak.


SORU

Yatırım Teşvik belgesinde Sigorta Primi İşveren Desteği bulunmaktadır.
-Bu teşvikten tamamlanma vizesi alınmadan yararlanmak mümkün müdür?
-Bir de İşveren Desteğinin uygulaması ve hesaplaması hakkında bilgi verir misiniz?

(19.11.2018 13:19)


CEVAP

Sigorta primi işveren hissesi desteği
a) Destek tutarı ve süresi 19 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/3305 sayılı Kararname’nin 12’nci maddesine göre, büyük ölçekli yatırımlar, stratejik yatırımlar ve bölgesel uygulama kapsamında desteklenen yatırımlardan;
– Komple yeni yatırımlarda, teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımla sağlanan,
– Diğer yatırımlarda, yatırımın tamamlanmasını müteakip, yatırıma başlama tarihinden önceki son altı aylık dönemde verilen aylık prim ve hizmet belgesinde bildirilen ortalama işçi sayısına ilave edilen, istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgarî ücrete tekabül eden kısmı, aşağıda Tablo 1’de belirtilen süreler için Ekonomi Bakanlığı bütçesinden karşılanacaktır.
Asgari ücretin aylık tutarı üzerinden halen 178 bin 87 lira sigorta primi işveren payı hesaplanmaktadır.

Genel olarak bütün çalışanlar için uygulanan beş puanlık sigorta primi işveren hissesi desteği dikkate alındığında, yeni yatırımlarla sağlanan her bir çalışan istihdamı için işverene, aylık olarak 128 bin 54 lira destek sağlanmaktadır.

b) Destek sınırı Kararnameyle, destek tutarı sabit yatırım tutarına bağlı olarak sınırlandırılmıştır. Yapılan düzenlemeye göre, yararlanılan sigorta primi işveren hissesi desteğinin tutarı, sabit yatırım tutarının aşağıda Tablo 2’de belirtilen oranlarını geçemeyecektir.

c) Destek koşulları Sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanabilmek için;
– İşverenlerin çalıştırdıkları sigortalılarla ilgili olarak aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi ve
– Sigortalıların tamamına ait sigorta primlerinin sigortalı hissesine isabet eden tutar ile Bakanlıkça karşılanmayan işveren hissesine ait tutarın yasal süresi içerisinde ödenmiş olması şarttır.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikİmar Barışı – Hangi yapılar için İmar Barışına başvuru yapılır? Soru – Cevap
Sonraki İçerikİmar Barışı – YAPI KAYIT BELGESİ BEDELİ HESAPLAMASI ve ÖDENMESİ –

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz