Ana Sayfa Mevzuat Yatırım Teşvik Belgeleri Kapsamındaki Yatırımlar İçin Bir Yıla Kadar İlave Süre Verilebilecek

Yatırım Teşvik Belgeleri Kapsamındaki Yatırımlar İçin Bir Yıla Kadar İlave Süre Verilebilecek

550
0

TÜRMOB

Mevzuat Sirküleri 14.05.2020 / 114-1

 Yatırım Teşvik Belgeleri Kapsamındaki Yatırımlar İçin Uzatma Talebi Yapılabilir

ÖZET: Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara eklenen Geçici 14’üncü madde ile 11/3/2020 tarihinden önce düzenlenen ve bu tarih itibarıyla süresi devam eden yatırım teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların tamamlanabilmesini teminen, talep edilmesi halinde bir yıla kadar ilave süre verilebileceği yönünde düzenleme yapıldı.

09.05.2020 tarihli ve 31122 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2501 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile 15/6/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar”a eklenen Geçici 14’üncü maddede deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik alet hallerinde yarım kalan veya tamamlanamayan yatırımlardan, 11/3/2020 tarihinden önce düzenlenen ve bu tarih itibarıyla süresi devam eden yatırım teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımların tamamlanabilmesini teminen, talep edilmesi halinde bir yıla kadar ilave süre verilebileceği belirtildi.

Düzenlemede ayrıca bu fıkra hükmünün geçici 6’ncı maddenin birinci fıkrası hükmü ile birlikte uygulanmayacağı belirtildi.

08.04.2016 tarihli ve 29678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan söz konusu geçici 6’ncı
maddenin birinci fıkrası hükmü aşağıdaki gibiydi.

“(1) Güvenlik sorunları nedeniyle yarım kalan veya tamamlanamayan yatırımlardan,
1/6/2015 tarihinden önce düzenlenen ve bu tarih itibarıyla süresi devam eden Yatırım
Teşvik Belgeleri kapsamındaki yatırımların tamamlanabilmesini teminen Belgede
öngörülen orijinal süreyi geçmemek üzere talep edilmesi halinde ilave süre verilebilir.”


Kaynak: TÜRMOB Mevzuat Sirküleri 14.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthalat işlemelerinin B formunda bildirimi nasıl yapılır?
Sonraki İçerikÜcretsiz izine çıkartılan personel sağlık hizmetlerinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz