Ana Sayfa Vergi Yapım işlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Yapım işlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Yapım işlerinde uygulanacak KDV tevkifatı

    707
    0

    Elektrik plan ve projesinin çizilmesi (Bina veya Fabrika vb. yapıların tüm yapı içi ve bağımsız bölümler dahil elektrik projesinin çizilmesi) 

    Kompanzasyon sistemlerinin kurulumu ve pano yapımı (İşletmelerin güç kat sayılarının düzeltilmesi yani işletmelerin ihtiyacı olan enerji güç miktarına göre elektrik altyapılarının güçlendirilmesi ve gerekli elektrik güç ve tesisatı için pano yapımı) Yapımına başlanmamış yeni inşa edilecek yapılar için elektrik taahhüt işlemleri, Yukarıda belirtilen hizmetlerin tesliminde KDV tevkifatı yapılıp yapılmayacağı hakkında bilgi alabilir miyim?

    BELİRLENMİŞ ALICILAR ve TÜM KDV MÜKELLEFLERİNE karşı ifa edilen ve KDV dahil bedeli 5 milyon TL ve üzerinde olan yapım işleri ile bu yapım işleriyle birlikte ifa edilen mühendislik-mimarlık ve etüt-proje hizmetlerinde, alıcılar tarafından (4/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.

    Projenin genişlemesi, sözleşme bedelinin güncellenmesi ve benzeri nedenlerle iş bedelinin daha sonra 5 milyon TL’yi aşması halinde, bu durumun ortaya çıktığı tarihten itibaren tevkifat uygulanır. 5 Milyonun altındaki faturada tevkifat uygulanmaz.


    BENZER İÇERİKLER

    Yapım işlerinde KDV tevkifatı uygulanır mı?

    Yapım işlerinde asıl yüklenici tarafından alt yüklenicilere devredilmesi veya yaptırılması halinde KDV tevkifatı yapılacak…

    E-Fatura Kullanıcılarının Dikkatine!!! Yapım İşlerinde Uygulanacak KDV Tevkifatı Oranı Değişikliği Uygulamasında Nasıl E-Fatura Düzenleyebilirsiniz?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı uyruklu şirket ortaklarının SGK e-tebligat başvurusu nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikSOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK TEBLİGATA İLİŞKİN YÖNETMELİK

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz