Ana Sayfa Muhasebe Yanlış düzenlenen e-arşiv faturayı nasıl düzeltebiliriz?

    Yanlış düzenlenen e-arşiv faturayı nasıl düzeltebiliriz?

    Defter beyan sistemine fatura kaydı hangi tarih baz alınarak yapılır?, Defter beyan sistemine kayıtta fatura tarihi mi dikkate alınır?, Booking.com’un kestiği faturalarda işlem dönemi mi yoksa fatura tarihi mi esas alınır?

    497
    0

    Ağustos ayında firmamız e-arşiv faturayı ihracat zannedilip KDV’siz istisna olarak düzenlemiştir. Düzenlediğimiz firma ilgili faturayı ihracatta kullanmış. Bu fatura için nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Yapılan tüm işlemler iptal edilip yeni fatura düzenlenmeli ve düzenlenen yeni faturanın açıklamasına iptal edilen faturanın numarası mutlaka yazılmalıdır.

    BOOKING.COM firmasının otellere kesmiş olduğu komisyon faturalarında fatura tarihi ve fatura dönemi ayrı ayrı olarak belirtiliyor. Örneğin fatura tarihi 01/08/2020 fatura dönemi 01/07/2020-31/07/2020 olarak geliyor fatura tarihine göre mi kayıtlarımıza almalıyız dönemine göre mi kayıtlarımıza almalıyız?

    Defter yapılan kayıtlar belge üzerinde yazılı olan tarihi göre yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmete alınacak Reyhanlı Barajı ile ülke ekonomisine yıllık 450 Milyon TL katkı sağlanacak
    Sonraki İçerikMobilya sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz