Ana Sayfa Muhasebe Virtüöz değil orkestra olmak istiyoruz

Virtüöz değil orkestra olmak istiyoruz

1257
0

18 Ekim 2019 

Virtüöz değil orkestra olmak istiyoruz


Kurumsal dönüşüm konferansında konuşan BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, “Çok iyi bir virtüöz olabilirsiniz. Ömrünüz sona erince, siz de bitiyorsunuz. Ama orkestralar öyle değil. Biri gider diğeri gelir ve orkestra aynı şekilde, aynı performansla yoluna devam eder. Dünyada da böyle tıpkı büyük orkestralar gibi büyük şirketler var. Bu yüzden kurumsallaşmak çok önemli. Bizler de iyi bir virtüöz değil, orkestra olmak istiyoruz” dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca, iş dünyasından temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı ‘Kurumsal Dönüşüm’ konferansı düzenlenirken, konferansta Türkiye’de kurumsal dönüşüm ve insan kaynakları, dijital dönüşümü anlamak ve yönetmek ile işletmelerin kurumsallaşmaya hazır olup olmadıkları gibi konular masaya yatırıldı. BSMMMO Hizmet Binası’nda meslek mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşen ve iki bölümden oluşan etkinliğin açılış konuşmasını Oda Başkanı Doğan Yılmaz yaptı.

BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, “Bugün mali müşavirler olarak, iş hayatındaki en önemli paydaşımız olan iş dünyası ile bir aradayız. Her zaman diyoruz ki iş insanları, bir yatırım ya da girişim kararı vereceklerse, mutlaka mali müşavirlerine danışsınlar, onlarla istişare yapsınlar. Böylesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. Bu yüzden aradaki iletişimin de güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz. Oda olarak, iş dünyasının iki önemli ayağı olan mali müşavirleri ve iş insanlarını bir araya getiren bu tür etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

 

KRİZ DİYEMEDİĞİMİZ BİR SIKINTI HAKİM

Şu anda ülkede kriz diye nitelendirilmeyen bir ekonomik sıkıntının hakim olduğunu sözlerine ekleyen BSMMMO Başkanı Yılmaz, “Uzun zamandır devam eden ve devam etmesi beklenen bir ekonomik sıkıntının içindeyiz. Bu tür sıkıntılarda ayakta kalabilmek için kurumsallık büyük önem taşıyor” diyerek, şunları söyledi: “Kurumsal dönüşümü müzik üzerinden tarif etmek istiyorum. Çok iyi keman çalıyor, çok iyi bağlama çalıyor olabilirsiniz. Çok iyi bir virtüöz olabilirsiniz. Ömrünüz sona erince, siz de bitiyorsunuz. Ama orkestralar öyle değil. Orkestra olmayı başarırsanız, biri gider diğeri gelir ve orkestra aynı şekilde aynı performansla yoluna devam eder. Dünyada da böyle tıpkı büyük orkestralar gibi büyük şirketler var. Ülkemizde ise büyük dediğimiz şirketlerimiz çok genç. Firma kurumsallaştığı zaman bütün çalışanları, danışmanları, mali müşavirleri de beraberinde kurumsallaşıyor. Sadece montaj yaparak araba üretmek değil, tasarımı ve yazılımı da dahil tümüyle kendimizin yapacağı yerli üretimlerimiz ile ürünler ortaya koymak, bu şekilde dünyadaki yerimizi almak istiyoruz. Ve karşımıza çıkacak her türlü sıkıntıda yolumuza dimdik devam etmek istiyoruz. Bu yüzden kurumsallaşmak çok önemli. Bizler de iyi bir virtüöz değil, orkestra olmak istiyoruz.”

 

İŞ DÜNYASINDAN KURUMSAL DÖNÜŞÜM

BSMMMO Başkanı Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından ise kurumsal dönüşüm konulu konferansa geçildi. Moderatörlüğünü ERP Danışmanı Hilal Coşkun’un yaptığı konferansta;

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kasım Çapraz,
Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener,
Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ve
Nar Yönetim Danışmanlık Ltd. Şti.’nden Gül Ataç Savaşır sunum gerçekleştirdiler.

Konferansta ilk sözü alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kasım Çapraz dönüşümde finansın yeri ve öneminden bahsederken,

Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener Ermetal’in dönüşüm vizyonu hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

Gökçelik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ise konuşmasında işletmelerin kurumsallaşmaya hazır olup olmadıkları konusuna değindi.

 

 

Konferansın son konuşmasını yapan Gül Ataç Savaşır ise kurumsal dönüşüm ve insan kaynaklarının dönüşüme etkisinden bahsetti.

 

PANEL İLE DEVAM ETTİ

Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp’ın yönetiminde gerçekleşen panel formatındaki ikinci bölümde ise Uludağ İçecek Muhasebe Müdürü Raif Hüseyin Gürel, Aktaş Holding Bilgi Sistemleri Yöneticisi Gökçem Tokay, Çimtaş Yönetim Bilgi Sistemleri Grup Müdürü Gökhan Dağhan, Rudolf Duraner Bilgi Sistemleri Yöneticisi Kadir Ulusoy sunum yaptılar.  Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp’ın sorularını yanıtlayan panelistler, çalıştıkları firmalarda uyguladıkları sistemler hakkında bilgi verdiler.

 

Soru cevap bölümüyle devam eden etkinliğin sonunda, katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: BSMMMO 18.10.2019 –
Görseller BSMMMO’nun izni ile sadece bu içerikte kullanılmak üzere alınmıştır. Görsellerin tüm hakları ve sorumluluğu BSMMMO aittir.
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


İLGİLİ İÇERİKLER

KURUMSAL DÖNÜŞÜM KONFERANSI duyurusu için tıklayın…

Yeşil pasaport mali müşavirlerin de hakkı! talebi için tıklayın…

 

 

Önceki İçerikİş kazası geçiren ve meslek hastalığına yakalan sigortalıya sağlanan haklar nelerdir?
Sonraki İçerikGeçici iş görmezlik ödeneği (istirahat parası) sigortalıya ne zaman verilir ve şartları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz