Ana Sayfa Vergi Verilmesi unutulan beyanname için vergi dairesinden yazı gelirse pişmanlık hükümlerinden yararlanabilir miyiz?

    Verilmesi unutulan beyanname için vergi dairesinden yazı gelirse pişmanlık hükümlerinden yararlanabilir miyiz?

    736
    0
    Vergi Dairesinden mükellefe gelen yazıda mal aldığı firma ile ilgili haklarında sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleyen, mükellef olduğu bu nedenle de mükelleften ödeme belgelerinin ibrazı veya KDV indirim tutarının indirim hesaplarından çıkartarak KDV beyanını düzeltenler özel esaslara alınmayacak şeklinde yazı gönderilmiş, gönderilen yazının dönemi 2018 yılı ancak mükellefin aynı firmadan 2019 yılı içerisinde de mal alımı var, rakamlar düşük olduğu için kısmen bankadan ödemiş kısmen nakit ödenmiş, firma sıkıntı yaşamamak için alışlara isabet eden KDV tutarını tamamı çıkararak KDV beyanlarını pişmanlık ile düzeltme vermiştir. vergi dairesinden aramışlar, pişmanlık hükümlerine göre düzeltme veremezsiniz kanuni süresinden sonra düzeltme şeklinde vermeniz gerektiğini ifade etmişlerdir. Verilen düzeltme beyanlarını vergi dairesi kanuni süresinde sonra düzeltme şeklinde olarak dikkate alacaklarını ayrıca vergi ziyaı cezası geleceğini beyan etmişlerdir Bu işlem doğru mudur? Doğru ise bu durumda sadece vergi dairesinin tespiti olduğu dönem 2018 dönemi için kss –düzeltme yapması gerekmez mi? Vergi dairesinin tespiti olmayan dönemler gönüllü olarak mükellef tarafından düzeltildiği için pişmanlık ile verilmesi doğru bir işlem değil midir? Bu konu yoruma açıkmıdır veya net midir.? Nasıl bir yol izleyebiliriz?

    VD nin yapmış olduğu işlem doğrudur. önceden tespit olduğu için Pişmanlık hükümleri uygulanmaz. Vergi dairesi tarafından tespit edilemeyen dönemler için Pişmanlık ile beyanname verilebilir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFaturaların karşılıklı olarak kayıtlara alınmaması süreci yalnızca GİB Portal üzerinden düzenlenen faturalar için geçerlidir.
    Sonraki İçerikKişisel Verileri Koruma Kurulu Kararı ile Veri Sorumluları Siciline Kayıt Zorunluluğu 31.12.2021 Tarihine Kadar Uzatıldı