Ana Sayfa Muhasebe Verilen sipariş avansları hangi hesapta takip edilmelidir?

    Verilen sipariş avansları hangi hesapta takip edilmelidir?

    Montaj işlemi üretim sayılır mı?

    815
    0

    Firmamız akaryakıt firması ile anlaşma yapmış olup firmanın hesabına bir miktar para yatırmıştır. (ön ödeme) Firmada aldığı akaryakıtı buradaki bakiye ‘ye göre harcıyor ve faturası kesiliyor. 

    159 stoklar ile ilgili ise 127 nolu hesabı kullanabilir miyiz?

    Ödeme yapıldığı zaman yapılacak kayıt 

    159(B) 102 (A) Akaryakıt alındığı zaman 

    700’lü Hesaplar (B) 

    191(B) 

    159 (A)

     

    Musluk bataryalarını parça parça alıp birleştirip satan bilanço usulü olan müşterimizin alış muhasebe kaydında hangi hesabı kullanmalıyım? 

    Parçaları alıp birleştirmek sureti ile yeni bir ürün elde edilmektedir. Üretin edilen ürünü yok sayılmaz. Bize göre maliyet hesapları kullanılır. 153 hesabın kullanılması için alınan malın aynen satılması şeklinde olur.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFirmaya alınan kredinin yevmiye kaydı nasıl yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikOrtaklara borçlar hesabı 7326 sayılı kanun kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz