Ana Sayfa Vergi Vergi mükelleflerinin e-Faturalarını SMMM ofisi düzenleyebilir mi?

    Vergi mükelleflerinin e-Faturalarını SMMM ofisi düzenleyebilir mi?

    1
    0

    Vergi mükelleflerinin e-Faturalarını SMMM ofisi düzenleyebilir mi?

     

    Esasen vergi mükellefinin kendi faturalarını kendisinin kesmesi gerekmektedir.

    Destek amacıyla Mali Müşavirlik ofisinde çalışanlar veya meslek mensubunun kendisinin e-fatura ve e-arşiv faturaları mükellef için öğretme ve akabinde destek amacıyla düzenlemesi mümkün olup bunun devamlılık arz etmemesi gerekmektedir.

    Bu durumun vergisel yönden ve meslek etiği açısından birtakım yükümlülükleri ileride doğabilir.

    Meslek mensubu veya çalışanları tarafından düzenlenen faturanın yanlış düzenlenmesinden veya ileride faturayı kesen vergi mükellefi ile müşterinin aralarındaki ihtilafın meslek mensubuna yansıması şeklinde bir durum ortaya çıkabilir ve meslek mensubu açısından istenmeyen bir takım cezai durumlar oluşabilir. Meslek mensubunun ileride doğabilecek riskli durumlardan kendini koruması için faturanın nasıl düzenleneceğini mükellefe anlatması ve faturaların mükellefin kendisi tarafından düzenlenmesini sağlaması doğru olacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicareti yapılacak ürünler nihai tüketiciden satın alınabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz