Ana Sayfa Vergi Uzlaşmaya Giderken Yanınızda Hangi Evrakları Götürmeniz Gerekiyor Biliyor Musunuz?

    Uzlaşmaya Giderken Yanınızda Hangi Evrakları Götürmeniz Gerekiyor Biliyor Musunuz?

    3374
    0

    1- UZLAŞMA TOPLANTISINA GİDERKEN MÜKELLEFLERİN HANGİ BELGELERİ HAZIRLAMALARI GEREKİR?
    Uzlaşma toplantısına getirilecek belgeler;
    1.1- Tüzel kişiliği haiz müesseseler adına toplantıya katılacaklar için;
    1.1.1- İmza sirkülerinin aslı veya noter onaylı örneği,
    1.1.2- Nüfus cüzdanı/sürücü belgesi aslı, ayrıca bunların birer fotokopisi
    1.1.3- Şirket kaşesi,

    1.2- Vekâletname ile katılacaklar için;
    1.2.1- Vekâletnamenin aslı (uzlaşma ibaresi bulunması şarttır) veya noter onaylı örneği,
    1.2.2- Nüfus cüzdanı/sürücü belgesi aslı, ayrıca bunların birer fotokopisi,

    1.3- Mükellefe yardımda bulunmak üzere bir meslek mensubu veya avukatın da bulundurulmak istenmesi halinde; bu kişilerin uzlaşma görüşmelerine katılabilmelerinin hukuki bir belgeye (sözleşme, vekâletname vb.) dayandırılması ve bu belgelerin de aslı veya onaylı bir örneğinin uzlaşma görüşmesi sırasında komisyona ibraz edilmesi gerekmektedir.

    2- TARHİYAT ÖNCESİ UZLAŞMANIN VAKİ OLMAMASI DURUMUNDA, DAVA AÇMA SÜRESİ GEÇMEDEN UZLAŞMA KOMİSYONUNUN TEKLİFİNİ KABUL EDİP ÖDEMEK İSTERSE BU HAKKI GEÇERLİ OLUR MU?
    Tarhiyat öncesi uzlaşmanın sağlanamaması üzerine vergi dairesince düzenlenen ihbarnamenin tebliğini takip eden 30 gün içinde mükellef uzlaşma komisyonunun teklifini kabul ettiğini bir dilekçe ile vergi dairesine bildirirse, uzlaşma sağlanmış sayılır ve ödeme yapılabilir.

    3- TARHİYAT SONRASI UZLAŞMANIN SAĞLANAMAMASI/TEMİN EDİLEMEMESİ HALİNDE DAVA AÇMA HAKKI VAR MIDIR? VARSA SÜRESİ NEDİR?
    Tarhiyat sonrası uzlaşmanın vaki olmaması/temin edilememesi halinde mükellef veya ceza muhatabı; tarh edilen vergiye veya kesilen cezaya, uzlaşmanın vaki olmadığına/ temin edilemediğine dair tutanağın kendisine tebliğinden itibaren genel hükümler dairesinde ve yetkili vergi mahkemesi nezdinde dava açabilir.
    Bu takdirde, dava açma müddeti bitmiş veya 15 günden az kalmış ise bu müddet tutanağın tebliği tarihinden itibaren 15 gün olarak uzar.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı 

    Tarih: 3 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikRenault Satışlarında Patlama!
    Sonraki İçerik2017 – Ocak Ayında 95.389 Adet Konut Satıldı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz