Ana Sayfa Muhasebe Üretici firma olmayanlar ihraç kayıtlı fatura düzenleyebilir mi?

Üretici firma olmayanlar ihraç kayıtlı fatura düzenleyebilir mi?

945
0

Üretici olmayan mal alıp satan bir firma ihraç kayıtlı fatura kesmek için bir yere üye olmak zorunda mıdır?

 İmalatçı sıfatı olmayanlar, ihraç kayıtlı fatura düzenleyemezler.

İthalat ve ihracat firması kurulurken faaliyet konusunda ilaç sektöründe kimyasal ürün ağırlıkta olan bir firma için nerelere başvurular yapılır?

Şirket kurulumunda ön izin aranmamakta olup bu firmanın ithalat veya ihracında gerekli olması halinde zaten gümrük belge talebinde bulunacağı değerlendirilmekte olup TTK bakımından ön izin gerekli olmadığı, ancak sektörel faaliyetlere ilişkin düzenlemelerin incelenmesinin doğru olacağı değerlendirilmektedir.

 

Satış faturası tarihi 24.01.2020 ama beyanname kapanış tarihi 3.2.2020 olan ihracat faturasının muhasebeye kayıt tarihi ne olmalıdır?

İhracat işlemlerinde Malın fiilen ihraç tarihi dikkate alınır (intaç/kapanış tarihi) İhracatçı firma tarafından gerçekleştirilen ihracat faaliyetlerine ilişkin elde edilen gelirin fiili ihraç tarihi itibarıyla tahakkuk ettiğinin kabul edilmesi ve ihracata ilişkin maliyet ve hasılatların bu tarihin içinde bulunduğu hesap dönemi kurum kazancının tespitinde dikkate alınması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’deki siyasi partilerin yurt dışındaki miting organizasyonu için verile hizmet KDV’ye tabi midir?
Sonraki İçerikBitki koruma ürünü üretim yerleri usul ve esasları hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. 18.2.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz