Ana Sayfa SGK Üniversite’de okuyan, 25 yaşını geçmeyen kişiler işe girerse bağlanan ölüm aylıkları kesilmeyecek.

Üniversite’de okuyan, 25 yaşını geçmeyen kişiler işe girerse bağlanan ölüm aylıkları kesilmeyecek.

1538
0

Ölüm Aylığında Yeni Düzenleme

27.03.2018 tarih ve 30373 sayılı resmi gazetenin 2’nci mükerrer sayısında yayınlanan 7103 sayılı Kanunun 66’ncı maddesi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 34’üncü maddesinin birinci fıkrasında değişiklik yapımıştır.

Yapılan değişiklik ile
1- Hak sahibi çocuklardan 18 yaşını,
2- Lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını,
3- Yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların,
5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmaları, (Eski SSK’lı) bunlara aylık bağlanmasına engel oluşturmayacaktır.
Yani belirtilen yaş ve eğitim kriterleri içinde olan kişiler bir işyerinde çalışsa bile kendilerine Anne veya Babalarından bağlanan ölüm aylıkları kesilmeyecektir. 

Ancak, 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) (Eski adıyla Bağ-Kur’lu) veya (c) (Eski Adıyla Emekli Sandığı) bendi kapsamında çalışmaları halinde aylıklar yine eskiden olduğu gibi bağlanmayacak, ya da bağlanmış bulunan aylıklar 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) veya (c) bendi kapsamında çalışmaları halinde kesilecektir.

 


Kaynak: Resmi gazete-27.03.2018-30373
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikVeraset Ve İntikal Vergisi Hakkında Bilmedikleriniz…
Sonraki İçerikİşsiz NEDİR?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz