KDV Hesaplamak, “KDV Hesaplama Pro” Uygulamasıyla Çok Kolay!
İsterseniz KDV Dahil, isterseniz KDV Hariç rakamlara göre, seçeceğiniz KDV Oranı üzerinden hesaplama yapabilirsiniz. Tevkifat seçeneğini aktif ederek, seçeceğiniz Tevkifat Oranı üzerinden tevkifat tutarını görebilirsiniz.
Ücretsiz olarak indirebileceğiniz KDV Hesaplama Pro uygulamamız ile şu imkanlara kavuşacaksınız:
- KDV Dahil Tutar Üzerinden KDV Hesaplama
- KDV Hariç Tutar Üzerinden KDV Hesaplama
- Tevkifat Seçeneğini Aktif Ederek Tevkifat Tutarı Hesaplama
- Farklı Tevkifat Oranlarına göre Hesaplama
- IOS ve Android gibi farklı platformlarda çalışabilme.
- Sınırsız kullanım imkânı
-
ÜCRETSİZ İNDİR – iOS
ÜCRETSİZ İNDİR – ANDROİD
UYGULAMA SAYFASI
KDV nedir?
Katma Değer Vergisi yapılan mal ve hizmet teslimlerinde, mal veya hizmeti teslim alanın, teslim edene ödediği vergi türüdür. “KDV” de Katma Değer Vergisi’nin kısa adıdır.
Hesaplanan KDV ile İndirilecek KDV arasındaki Fark Nedir?
Mal ve hizmet teslimi yapan tacirler teslim sırasında fatura vb. belgeler düzenlerler. Mal ve / veya hizmeti teslim ettikleri kişilerden belge üzerinde görünen mal ve hizmet bedeli ile KDV tutarını tahsil ederler. Bu KDV’ye “Hesaplanan KDV” denir. Kendileri mal ve hizmet aldıklarında ise karşı tarafa mal ve hizmet bedeli ile KDV tutarını öderler. Bu KDV ise ödeme yapan için İndirilecek KDV kapsamındadır.
KDV Beyannamesi Ne Zaman Verilir?
KDV (Katma değer vergisi) Beyannamesi (aylık olanlar) takip eden ayın 24. günü akşamına kadar verilmelidir.
KDV Ne Zaman Ödenir?
Tüketici mal ya da hizmeti alırken zaten bu vergiyi gerçek yüklenici olarak malın fiyatı içerisinde ödemiş bulunmaktadır. KDV mükellefleri ise Vergi Daresi’ne beyanname verdikten sonra beyan ettikleri tutarı, beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödemelidir.
Tevkifat nedir?
Tevkifat sözlük anlamı olarak “para konusunda kesintiler” anlamındadır. Vergi bağlamında ise, “vergiler üzerinde bölüşme/kesinti yapma” anlamına gelir.
KDV Tevkifatı Nedir?
Devlet KDV alacağını önceden güvence altına almak istemektedir. Kanunda belirlenmiş malların alım satımı veya görülen hizmet bedeli üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi’nin, alıcılar tarafından bazen tamamı, bazen de kanunda belirlenen oranda kesinti yapılarak, satıcıya değil de Vergi Dairesi’ne vergi sorumlusu sıfatıyla beyan edilip ödenmesidir.
Faturada farklı Tevkifat Oranları var ise her bir Tevkifat Oranı Toplamı ayrı olarak gösterilmelidir.
Tevkifat Oranı’nı Nasıl Belirleyeceğim?
Tevkifat, yapılan her hizmet veya satışı gerçekleştirilen her üründe yapılamaz. Tevkifat uygulanabilecek işlemler, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmiş olup, Bakanlar Kurulu’nun açıkladığı farklı mal ve hizmetler için farklı oranlar ilgili yayınlardan incelenmelidir.
Kaynak: Logo.com.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.