Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izin desteğinden hangi tarihten itibaren yararlanabiliriz?

Ücretsiz izin desteğinden hangi tarihten itibaren yararlanabiliriz?

719
0

1 Nisan-30 Nisan arası ücretsiz izne ayrılan personel için Sgk ile görüştüğümde 28 kodu seçip 30 gün eksik gösterebilirsiniz ve işçi ücretsiz izin desteği için de 30 gün olarak talepte bulunabilirsiniz dedi. Hatta farklı gün yazarsanız çelişki olur dedi. Fakat ücretsiz izin maaş desteği için başvuru yaptığımızda Nisan ayında 14 günden fazla müsaade etmiyor. Bu durumda aylık Sgk bildirgesinde eksik günü 14 gün göstereceğiz yoksa 30 gün gösterip ücretsiz izin desteği için 14 gün olarak mı başvuracağız?

29- Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç. 10.Md.) ve Diğer: Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenen 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Geçici 24 üncü Maddesi Kapsamında Yapılacak Nakdi Ücret Desteği Uygulamasına İlişkin Usul ve Esasların 7’nci maddesinde; nakdi ücret desteği süresinin 17.04.2020-17.07.2020 olarak belirlenmiş olması sebebiyle, söz konusu tarih aralığında, 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10’uncu maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenlerince tamamen veya kısmen ücretsiz izne gönderilenlerin ücretsiz izinle beraber, devamsızlık, istirahat vb. eksik gün nedenleri de varsa bildirimler bu kod üzerinden yapılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikArada ödeme çıkmaması halinde KDV düzeltmesi ilk ve son KDV beyanı ile sınırlı tutulabilir.
Sonraki İçerikAktifte 2 yıl kaldıktan sonra satılan dairenin satışında KDV uygulanmayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz