Ana Sayfa Duyurular Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, 2021 yılının temmuz ayında %4,6 oranında...

Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, 2021 yılının temmuz ayında %4,6 oranında artarak 924 milyon dolar dolar değerinde gerçekleşti

423
0

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ SEKTÖRÜ 2021 YILI TEMMUZ AYI İHRACAT PERFORMANSI

▪ Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, 2021 yılının temmuz ayında %4,6 oranında artarak 924 milyon dolar dolar değerinde gerçekleşmiştir. 2021 yılı temmuz ayında tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatı, Türkiye geneli ihracatı içerisinde %5,6 pay oranına sahip olmuştur.
▪ 2021 yılı temmuz ayında Türkiye genel ihracatı %10,2 oranında artarak 16 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir. Bu dönemde sanayi ürünleri ihracatı ise %10,6 oranında artarak yaklaşık 13 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir.

AYLAR BAZINDA TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İHRACATI

▪ 2021 yılı temmuz ayında tekstil ve hammaddeleri ihracatı, 2020 yılı temmuz ayına göre %4,6 oranında artarken, 2021 yılı haziran ayına göre %18,7 oranında azalmıştır.

ÜLKE GRUPLARI BAZINDA TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İHRACATI

▪ 2021 yılı ocak-temmuz döneminde en fazla tekstil ve hammaddeleri ihracatı AB (27) ülkelerine yapılmış olup, AB (27) ülkelerine yapılan ihracat, 2020 yılı ocak-temmuz dönemine göre %42,7 oranında artışla 3 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir.
▪ 2021 yılı ocak-temmuz döneminde, Türkiye’nin en fazla tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirdiği ikinci ülke grubu Eski Doğu Bloğu Ülkeleri olmuştur. Bu bölgeye yapılan ihracat ocak-temmuz döneminde %40,6 oranında artarak 761 milyon dolara ulaşmıştır.


Kaynak: İTHİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKırtasiye ürünlerinin tesliminde KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikGeçici vergi beyannamesinde fatura bilgilerine ekine hangi fatura bilgileri girilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz