Ana Sayfa Duyurular Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile Ankara’ya 6...

Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile Ankara’ya 6 ayda 166 milyon metreküp içme suyu taşındı

547
0

Tarım  ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, “Taşınan bu su ile ekonomiye yaklaşık 553 milyon liralık katkı sağlandı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olan Gerede Tüneli ile Başkent’e ilk 6 ayda 166 milyon metreküp içme suyu taşındı. Ankara’nın yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısında yer alan Gerede sistemi Bolu’nun Gerede ilçesinin güneydoğusundan başlayıp güneye doğru ilerliyor ve Çamlıdere Barajı’nda son buluyor. Başkent Ankara’yı içme suyu noktasında rahatlatan Ankara İçmesuyu 2. Merhale Gerede Sistemi Projesi ile Başkent’e memba kalitesinde içme suyu sağlanıyor.

 YILLIK 226 MİLYON METREKÜP SU ANKARA’YA AKTARILACAK

Proje çerçevesinde inşa edilen tünelin 31,6 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli olduğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, “Bu tünel ile Gerede Havzası’ndan yıllık 226 milyon metreküp su Ankara’ya aktarılacak” dedi.

Tünelin üç noktadan köstebek de denilen tünel delme makinesiyle 4,5 metre çapında açıldığının altını çizen Bakan Pakdemirli, Gerede Havzası’ndaki suların Işıklı Regülatörü ve bu tünel vasıtasıyla Çamlıdere Barajı’na cazibeli olarak yani bir enerji sarfiyatı olmadan derive edildiğini belirtti.

 ANKARA 2050’YE KADAR SU PROBLEMİ YAŞAMAYACAK

Projenin Ankara’nın 2050 yılına kadar olan nüfus artışı ve kullanım ihtiyaçları göz önünde bulundurularak inşa edildiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, “Türkiye’nin en uzun içme suyu tünelini içinde barındıran bu proje, diğer tesislerle birlikte yaklaşık 1 milyar 273 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirildi” açıklamasını yaptı.

Projeyle Ankara’ya yılda ortalama 226 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilmesinin planlandığını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Bu yıl ilk 6 ayda Başkentimize bu tünelden 166 milyon metreküp su aktarıldı ve ekonomiye yaklaşık 553 milyon lira katkı sağlandı” dedi.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMal ve sevkiyat bilgilerinin bilinemediği durumlarda düzenlenecek e-irsaliyelerde teslimat bilgisi kısmına hangi bilgileri yazmalıyız?
Sonraki İçerikParasal sektör tarafından verilen kredilerin yıllık artış hızı, hanehalkı için Haziran 2020’da %36,4 olarak gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz