Ana Sayfa Vergi Türkiye’de kurulu bir firmanın diğer firmaya transit ticaret kapsamında yapacağı satış için...

    Türkiye’de kurulu bir firmanın diğer firmaya transit ticaret kapsamında yapacağı satış için hangi fatura türünü düzenlenmesi gerekiyor?

    1
    0

    Türkiye’de kurulu iki firmanın transit ticaret kapsamındaki satış için hangi fatura türünü düzenlenmesi gerekiyor?

    Türkiye’deki şirketin yurt dışından satın aldığı ve millileştirmeden Türkiye’deki başka bir şirkete ine bu şirketin de millileştirmeden başka bir ülkeye sattığı mal için ilk firma e-Fatura düzenleyecektir. İkinci firma ise millileştirmediği transit ticaret kapsamındaki mal satışı için yurt dışındaki müşterisine e-Arşiv Fatura düzenleyecektir. 

    —-

    Transit ticarette faturadan başka ayrıca düzenlenecek bir belge var mıdır?

    Transit Ticaret Bedeli Dövizli Olarak Tahsil Edilebilir Mi?

    Transit ticaret kapsamındaki alımlar için KDV 2 ya da stopaj hesaplaması…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHuzur hakkı ödemesi yapan ve başka çalışanı olmayan işletme muhtasar beyannameyi aylık mı verecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz