Ana Sayfa Muhasebe Türkiye’de Faaliyet Gösteren Şirket Yurt Dışında Şube Açarsa Nereye Bilgi Vermelidir?

    Türkiye’de Faaliyet Gösteren Şirket Yurt Dışında Şube Açarsa Nereye Bilgi Vermelidir?

    292
    0

    Anonim Şirketimiz adına yurt dışında şube açılışı yapacağız. Bu işlem için ticaret odası ve vergi dairesine bildirim yapmamız gerekli mi?

    Şube açılışı için alınacak karar ticaret sicili müdürlüğüne tescil ve gazetede ilan edilir. Ticaret sicil gazetesinin ilgili bölümü dilekçe ile VD’ne verilerek bilgilendirilir.


    Yurtdışı Yatırım Bildirimi

    29 Mart 2023

    Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’in (Tebliğ No: 2008-32/34) yurt dışına sermaye ihracına ilişkin 10. Maddesi hükümleri gereğince;

    • Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışında şirket kurmak, mevcut şirketlere ortak olmak veya şube açmak için yaptıkları ilk nakdi ve/veya ayni sermaye ihracını müteakip üç ay içerisinde linki aşağıda yer alan yurt dışına sermaye ihracına ilişkin bilgi formunu doldurarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve Ticaret Bakanlığı’na gönderirler.
    • Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişiler, tasfiye edilen veya devredilen yurt dışındaki şirket, ortaklık ve şubelerinin durumu hakkında, tasfiye sürecinin sona ermesini veya devredilmesini müteakip en geç üç ay içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve Ticaret Bakanlığı’na bilgi verirler.

    – Yurt dışına sermaye ihracına ilişkin bilgi formuna BURADAN ulaşabilirsiniz 

    – Yurt dışına sermaye ihracına ilişkin bilgi formu ile yatırımın sona erdiğine dair yazının iletileceği birimler:

    T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü
    Faks No: 0 (312) 204 92 16
    E-posta: sermayeihracbildirimi@ticaret.gov.tr

    T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü
    İnönü Bulvarı, No:36, PK:06510, Emek/ANKARA

    Diğer taraftan, Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin yurtdışında yaptıkları doğrudan yatırımlara ilişkin bilgiler düzenli olarak gerçekleştirilen “Yurtdışı Yatırım Anketi” kanalıyla Ticaret Bakanlığı tarafından derlenmektedir. Her yıl Nisan – Mayıs aylarında gerçekleştirilen Yurtdışı Yatırım Anketi’ne BURADAN ulaşabilirsiniz. Anket takvimi hakkında bilgiler söz konusu web sayfamızda mevcuttur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMatrah Artırımının 1 ve 2’nci Taksiti Süresinde Ödenmezse İptal Olur Mu?
    Sonraki İçerik2013/2’nci Dönem (4-6) Geçici Vergi Oranı % Kaç Olacak (%20 mi %25 mi)?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz