Ana Sayfa Duyurular Türkiye ve Ruanda arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı

Türkiye ve Ruanda arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı

405
0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vincent Biruta arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Baş Başa ve Heyetler Arası Görüşme

Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Ruanda Dışişleri Bakanı Biruta, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Biruta basının karşısına geçti.

KOSGEB ile MINICOM Arasında

Ortak basın toplantısı öncesinde iki bakan, çeşitli anlaşmalara imza attı. Bu çerçevede, KOSGEB ile Ruanda Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (MINICOM) arasında mutabakat zaptı imza altına alındı.

Kat Etmemiz Gereken Mesafeler Var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KOBİ’ler, yükseköğrenim bursları, protokol ve spor alanlarında iş birliği öngören mutabakat zabıtlarına değinerek, “Siyasi ve ekonomik ilişkilerimizde kat etmemiz gereken mesafeler var” dedi.

Ticari İlişkiler Yoğunlaşacak

Çavuşoğlu iki ülke KOBİ’leri alanında iş birliğinin geliştirilmesi sayesinde Ruanda ile mevcut ticari ilişkilerinin yoğunlaşacağını ve ticaret hacminin artacağını vurguladı.

Kurumsal Kapasitenin Arttırılması

KOBİ’ler bağlamında imzalanan mutabakat zaptı ile KOSGEB ve MINICOM arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. KOBİ destek mekanizmaları alanında kurumsal kapasitenin artırılması, KOBİ’leri arasında ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesi, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması hedefleniyor.

KOSGEB, Ruanda ile imzalanan mutabakat zaptı ile 68 ülkeden 86 muadil kuruluş ve 5 uluslararası örgüt ile imzaladığı mutabakat zaptı sayısını 91’e çıkardı.


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİklim değişikliğinin ekonomiye maliyeti 6 kat daha yüksek olabilir
Sonraki İçerik%15’lik kurumlar vergisi matrah artışından kimler faydalanabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz