Ana Sayfa Duyurular Türkiye otomotiv endüstrisi 25,5 milyar dolarlık ihracatı ve doğrudan 300 bin kişiye...

Türkiye otomotiv endüstrisi 25,5 milyar dolarlık ihracatı ve doğrudan 300 bin kişiye sağladığı istihdamla dev bir güç oldu

365
0

Türkiye  otomotiv sektörünün ihracattaki  koordinatör birliği Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği İhracatın Şampiyonları Ödül Töreninde zirveye bir kez daha adını yazdırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ve bazı bakanların katılımıyla gerçekleştirilen TİM’in 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 10 şirket ile 28 sektörün ihracat şampiyonlarına ödülleri takdim edildi. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in de katıldığı İhracatın Şampiyonları töreninde ödül alan ilk 10 firma arasında OİB üyesi yedi firma yer aldı. OİB üyesi Ford Otomotiv San. A.Ş., Toyota Otomotiv San. Türkiye A.Ş., Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş., Kibar Dış Ticaret A.Ş., TGS Dış Tic. A.Ş, Tofaş Türk Otomobil Fab.A.Ş. ve Mercedes-Benz Türk A.Ş., ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Çelik: “Pandemi nedeniyle çok zor geçen 2020’de 15.şampiyonluğa ulaştık”

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, törende ödül alan firmaları ve tüm ihracatçıları kutlayarak “İhracatın Şampiyonları töreninde ödül alarak hepimizi gururlandıran firmalarımızı ve tüm ihracatçılarımızı gönülden kutlarım. 60 yılı aşkın köklü deneyimimiz sayesinde pandeminin de üstesinden gelerek Türkiye ihracatındaki kesintisiz liderliğimizi sürdürdük ve geçen yıl 15. şampiyonluğumuzu ilan ettik. Otomotiv ihracatçıları olarak bundan sonra da Türkiye’yi küresel ihracattan yüzde 1’in üzerinde pay alan bir ülke konumuna getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye otomotiv endüstrisinin geçen yıl pandemiye rağmen gerçekleştirdiği 25,5 milyar dolarlık ihracatı ve doğrudan 300 bin kişiye sağladığı istihdamla dev bir güç olduğuna dikkat çeken Baran Çelik “Otomotiv endüstrisi, dünya çapında Covid-19 salgınından en olumsuz etkilenen sektörlerden biri oldu. Türk otomotiv firmaları da pandemi nedeniyle geçen yıl ihracatta çok sert düşüşler yaşadı. Buna rağmen hedeflerimizden vazgeçmedik. Başarımızın temelinde sektörümüzün olağanüstü tecrübesi, bilgi birikimi, kalifiye ve dinamik iş gücü ile güçlü Ar-Ge kapasitesi var” dedi.

Dünyada aranan bir üretim merkeziyiz

Pandeminin etkisinin sürmesi nedeniyle 2021 yılının da zorlu geçtiğine değinen Baran Çelik, şunları söyledi: “Bununla birlikte gerek ana gerekse tedarik sanayi açısından güçlü altyapımızla değişen ticaret dengelerinde avantajlı konumumuzu sürdürüyoruz. Büyümeyi kalıcı hale getireceğimize inancımız tam. Halen dünyanın 14. Avrupa’nın ise 4. büyük motorlu araç üreticisiyiz. Endüstrimiz, yüksek kalitede ve uluslararası standartlarda farklı model üretimi ile hem ticari araçlar hem de binek otomobillerde önemli bir ihracatçı olma özelliğine sahip. Bu durum tedarik endüstrisi üretimine ve ihracatına da olumlu yansıyor. Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu 2018 yılında kırarak 31,6 milyar dolarlık ihracata ulaşan ve 2020 yılına kadarki son üç yıllık ihracat ortalaması 30 milyar dolar olan sektörümüz, dünyada kalite bilinci, üretim kabiliyeti, tedarik alt yapısı olarak mükemmel bir noktada ve aranan bir üretim merkezi konumunda bulunuyor.”


Kaynak: Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel şirketlere olan borçlar 7326 sayılı kanun kapsamında taksitlendirilir mi?
Sonraki İçerikKurumlar ve Gelir vergisi beyannamelerinin damga vergisini ödemeyenler %15’lik matrah artışından yararlanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz