Ana Sayfa Dünya Türkiye-Azerbaycan Tercihli Ticaret Anlaşmasının onay süreci tamamlandı

    Türkiye-Azerbaycan Tercihli Ticaret Anlaşmasının onay süreci tamamlandı

    441
    0

    Türkiye ve Azerbaycan arasında Tercihli Ticaret Anlaşması hususunda yürütülen müzakereler sonucunda, 25 Şubat 2020 tarihinde “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması” imzalanmıştır. Söz konusu Anlaşma, Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosunca (Milli Meclis) 31.05.2020 tarihinde onaylanmıştır. Yine, Türkiye-Azerbaycan Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması’na dair kanun teklifi 22/12/2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Müteakiben Anlaşma, 18/01/2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla onaylanarak 19/01/2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

    Bu Anlaşma, Âkit Tarafların her birinin bu Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için milli mevzuatında gerekli görülen tüm işlemleri tamamladığını teyit eden son yazılı bildirimin diplomatik kanallar vasıtasıyla ulaştığı tarihten sonraki ikinci ayın birinci günü yürürlüğe girecektir.

    Anlaşma, her iki ülke arasında 15’er ürün grubu için kotalar çerçevesinde gümrük vergilerinin sıfırlanmasına yönelik hükümler içermektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Bakü Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHomeofiste faaliyet gösteren avukat almış olduğu koltuğu demirbaş olarak kaydedilebilir mi?
    Sonraki İçerikSerbest meslek faaliyetine ilişkin alacağın sonradan icra takibiyle tahsili halinde vergilendirme

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz