Ana Sayfa Duyurular Türk Eximbank Koronavirüs kapsamında Sevk Öncesi İhracat Kredilerinde (SÖİK ) Vadeleri Uzattı

Türk Eximbank Koronavirüs kapsamında Sevk Öncesi İhracat Kredilerinde (SÖİK ) Vadeleri Uzattı

643
0

Türk Eximbank Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında Sevk Öncesi İhracat Kredilerinde (SÖİK )Vade Uzatımına gitme kararı aldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) bu yeni gelişme ile ilgili olarak üyelerini bilgilendirerek şu duruyu yaptı:

“Türk Eximbank tarafından yapılan açıklamada; Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan destek paketine, aracı bankalar üzerinden kullandırılan Sevk Öncesi İhracat Kredileri (SÖİK) de eklenerek; bu kredilerin de vadelerinde uzatmaya gidileceği bildirilmektedir.

Bu kapsamda;

  • 01 Nisan 2020 (dahil) tarihinden 30 Haziran 2020 (dahil) tarihine kadar vadesi gelecek kredilerin (tek ödeme kalan kredilerde nihai vadesi veya taksit vadesi), firmanın talepte bulunması ve talebin ilgili aracı banka tarafından uygun görülmesi koşuluyla 180 güne kadar vadesinin uzatılabilecek,
  • Vadesi uzatılacak kredinin faizinin tahsil edilmesi veya ödeme gücü olmayan ve faizlerin de anaparaya eklenmesi yönünde talepte bulunan firmalar için faizler anaparaya eklenebilecek,
  • Vade uzatım işlemleri Eximbank tarafından belirlenecek vade uzatım faiz oranı ile gerçekleştirilecektir.”

Kaynak: İSO Duyurusu 31.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBES yasal zorunluluk altına düşülürse kesinti yapmaya devam edilecek mi?
Sonraki İçerikKimler kullanılmış ev eşyası ithalatında geçerli olan vergi muafiyetinden yararlanabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz