Ana Sayfa Duyurular Türk Eximbank İhracatçının Finansmana Erişimini Kolaylaştırmak için Türk Lirası Reeskont Kredisi kullandırmaya...

Türk Eximbank İhracatçının Finansmana Erişimini Kolaylaştırmak için Türk Lirası Reeskont Kredisi kullandırmaya başladı

616
0

Türk Eximbank, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ihracatçıların finansmana erişimlerini kolaylaştırmak ve istihdam sürekliliğini desteklemek amacıyla TCMB kaynaklı Kredi Garanti Fonu teminatı ile TL Reeskont Kredisi kullandırılmaya başladı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) konuyla ilgili olarak aşağıdaki duyuru ile üyelerini bilgilendirdi:

“Türk Eximbank tarafından yapılan açıklamada; Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında ihracatçılarımızın finansmana erişimlerini kolaylaştırmak ve istihdam sürekliliğini desteklemek amacıyla TCMB kaynaklı Kredi Garanti Fonu teminatı ile TL Reeskont Kredisi kullandırılmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda;

Kredi imkanından yabancı para reeskont kredisi kullanabilen firmalar ile yurt dışına yönelik müteahhitlik hizmeti sunan firmalar ve uluslararası fuarlara katılım sağlayan firmalar yararlanabilecektir.

Firma bazında azami kredi tutarları:

  • KOBİ’ler için 25 milyon TL
  • Diğer firmalar için ise 50 milyon TL

– Krediler:

  • Azami 360 gün vadeli olacaktır.
  • Yüzde 9.75 maliyetle olacaktır.
  • İhracat veya döviz kazandırıcı hizmet taahhüdü karşılığında kullandırılacaktır.
  • 1 Mart 2020 tarihindeki istihdam düzeyinin kredi vadesi süresince muhafaza edilmesi veya arttırılması koşuluyla kullandırılacaktır.
  • İhracatçılara kullandırılacak kredi kapsamında; personel ücretleri, tedarikçilere ve ticari borçlara ilişkin ödemeler, kira, mal ve hizmet alımları için yapılacak ödemeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak ödemeler finanse edilecektir.

Kaynak: İSO Duyurusu 20.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket ortaklarından alınan dövizli borçtan oluşan kur farkı zararını gider olarak yazabilir miyiz?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış firmaların ücret bordroları nasıl hesaplanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz