Ana Sayfa Çalışma Hayatı Turizm ve Eğlence Sektöründe Çalışacak Yabancılara Ait Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler...

    Turizm ve Eğlence Sektöründe Çalışacak Yabancılara Ait Çalışma İzni İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

    1252
    0

    1- TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞACAK YABANCILARA AİT ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
    Turizm işletme belgesi bulunan işyerlerinde istihdam edilecek yabancılar için;
    1.1- Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınmış İşletme ve Yatırım Belgesi,
    1.2- Belgeli işletme değil ise Ticaret odasından alınmış Faaliyet Belgesi (Bu belge elektronik başvuru esnasında taranılarak on-line gönderilmektedir.)
    gerekmektedir.

    2- EĞLENCE SEKTÖRÜNDE ÇALIŞACAK YABANCILARA AİT ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
    2.1-
    Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı Bonservis (Çalışma izni istenilen yabancının sanatçı olarak uluslararası üne sahip veya aynı düzeyde yabancı işletmelerde program yaparak çalışmış olduğunu gösteren bonservisinin üzerinde 1961 Lahey Sözleşmesine göre apostil şerhi veya Dış Temsilcilik tasdik şerhi bulunacaktır.) (Bu belge elektronik başvuru esnasında taranılarak on-line olarak ayrıca kağıt ortamında da gönderilmektedir.)
    2.2- Türkçe ve yabancının dilinde düzenlenen İş Sözleşmesi, (İşveren ve yabancının ıslak imzaların bulunduğu iş sözleşmesi elektronik başvuru esnasında taranılarak on-line olarak, ayrıca kağıt ortamında da gönderilmektedir.)
    2.3- Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınmış İşletme Belgesi,
    gerekmektedir.

    3- YABANCI SANATÇILARLA YAPILACAK İŞ SÖZLEŞMELERİNDE YER ALMASI GEREKEN ZORUNLU HUSUSLAR NELERDİR?
    Yabancı Sanatçılarla Yapılacak İş Sözleşmesinde Yer Alması Zorunlu Hususlar;
    3.1- Yabancı sanatçıların çalışma sürelerini müteakip ülkelerine dönüşlerinde, dönüş biletleri ile yol masraflarının işverenlikçe karşılanacağını taahhüt edeceklerine ilişkin kayıt,
    3.2- Ücretin her altı ayda bir değişen asgari ücretin üç katından daha düşük olamayacağına ilişkin taahhüt,
    3.3- İşyeri Vergi Numarası,
    3.4- Çalışanın haklarının yanı sıra, gerektiğinde danışılmak üzere 155 Polis İmdat ve 157 İnsan Ticareti Mağdurlarına Yönelik Yardım hattı, Alo 170 yardım hattı numaraları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinin irtibat telefonları yer almalıdır.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikA.Ş.’lerde Tescil ve İlan Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikTİCARİ DEFTERLERE İLİŞKİN TEBLİĞ

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz