Ana Sayfa Vergi Tur şirketlerinin satın aldığı ticari sınıftaki minibüsün KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    Tur şirketlerinin satın aldığı ticari sınıftaki minibüsün KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    1
    0

    Ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere tur şirketinin işletmeye aldığı minibüs vasfındaki araçların ticari araç olarak değerlendirilmesi ve KDV’sinin ilgili aydaki KDV beyannamesinden indirim konusu yapılması mümkündür.

    Ayrıca aracın alımı sırasında ödenen özel tüketim vergisinin isteğe bağlı olarak alındığı ayda direkt olarak gider yazılması ya da aracın maliyetine eklenerek amortisman yoluyla faydalı ömür süresince gider veya maliyet yazılması mümkündür.

    Aktife kayıtlın ticari aracın bir süre kullanıldıktan sonra ikinci el olarak satışlarında uygulanacak kdv oranı da %20’dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilançoda değeri olmayan demirbaş için fatura düzenlemek gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz