Ana Sayfa Duyurular Tüketici Güven Endeksi Nisan 2021’de bir önceki aya göre %7,5 azalarak 80,2...

Tüketici Güven Endeksi Nisan 2021’de bir önceki aya göre %7,5 azalarak 80,2 seviyesinde gerçekleşti

556
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde kısa çalışma ödeneğinin Nisan ayından itibaren 3 ay uzatılması, yurt dışında Dünya Bankası tarafından yayımlanan Emtia Piyasaları Görünüm Raporu konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler

• Mart 2021’de 86,7 olan mevsimsellikten arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Nisan 2021’de bir önceki aya göre %7,5 azalarak 80,2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde hanenin maddi durumu endeksi %4,9, hanenin maddi durum beklentisi endeksi %7,9 ve genel ekonomik durum beklentisi endeksi %11,9 azaldı.
• Mart ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), bir önceki aya göre %7,45, bir önceki yılın aynı ayına göre %33,19 artış gösterdi. İmalat sektöründe yıllık %33,14, aylık %7,42 artış gerçekleşti.
• Şubat ayında Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), bir önceki aya göre %1,40, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,60 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksi %19,16, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksi %22,33 artış gösterdi.
• Hanehalkı yurt içi turizm verilerine göre 2020 yılında toplam seyahat sayısı bir önceki yıla göre %45,2 azalarak 42 milyon 847 bin olarak gerçekleşti. Yurt içindeki seyahatlerde yapılan toplam seyahat harcamaları ise geçen yıla göre %34,1 azalarak 32 milyar 250 milyon 278 bin TL oldu.
• Mart ayında trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı bir önceki aya göre %87,2, geçen yılın aynı ayına göre %84,8 arttı. Trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı ise bir önceki aya göre %61, geçen yılın aynı ayına göre %67,4 arttı


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTakvim yılı içerisinde sınıf değişikliği yapılır mı?
Sonraki İçerikNisan ayında 10 gün raporlu olan ve nakdi ücret desteği alacak olan personelin nakdi ücret desteği alacağı gün sayısı ne olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz