Ana Sayfa TTK TTK’ya Göre Kaç Tür Ticaret Şirketi Vardır?

    TTK’ya Göre Kaç Tür Ticaret Şirketi Vardır?

    8917
    0

    1- TTK’YA GÖRE KAÇ TÜR TİCARET ŞİRKETİ VARDIR?
    Ticaret şirketleri;
    1.1- Kollektif Şirket,
    1.2- Komandit Şirket,
    1.3- Anonim Şirket,
    1.4- Limited Şirket
    1.5- Kooperatif Şirketinden,
    ibarettir.

    ***Bu Kanunda, kollektif ile komandit şirket şahıs; anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket sermaye şirketi sayılır.

    2- TİCARET ŞİRKETLERİ TÜZEL KİŞİLİK MİDİR?
    Ticaret şirketleri tüzel kişiliği haizdir. Ticaret şirketleri, Türk Medenî Kanununun 48’inci maddesi çerçevesinde bütün haklardan yararlanabilir ve borçları üstlenebilirler. Bu husustaki kanuni istisnalar saklıdır.

    3- TİCARET ŞİRKETLERİ HAKKINDA HANGİ KANUN VE HÜKÜMLERİ UYGULANIR?
    Her şirket türüne özgü hükümler saklı kalmak şartıyla, Türk Medenî Kanununun tüzel kişilere ilişkin genel hükümleri ile bu Kısımda hüküm bulunmayan hususlarda Türk Borçlar Kanununun adi şirkete dair hükümleri her şirket türünün niteliğine uygun olduğu oranda, ticaret şirketleri hakkında da uygulanır.

    ***Kanunun 307’nci maddesinin ikinci, 342’nci maddesinin birinci ve 581’inci maddesinin birinci fıkra hükümleri saklıdır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt dışı üretici fiyat endeksi aylık %10,14 arttı
    Sonraki İçerikEmeklilere Bayram İkramiyesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz