Ana Sayfa Muhasebe Trafik cezalarını personellerin bordrosunda kesinti olarak gösterebilir miyiz?

    Trafik cezalarını personellerin bordrosunda kesinti olarak gösterebilir miyiz?

    Trafik cezaları personellerin bordrosunda kesinti olarak gösterilebilir mi?

    3378
    0

    Şirket şoförümüzün kullandığı arabaya trafik cezası geldi. Kendisi hatasını kabul etti ve maaşından kesilmesi için imzalı tutanak da aldık. Bunun bordroda göstermek gerekir mi? muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Bordroda gösterilmez.

    Tahsil edilecek tutar

    —————–/————————

    100/102 (B)

    649(A) yevmiye kaydı yapılır.

    —————–/————————

    Ödenen trafik cezası ise

    —————–/————————

    689(B) KKEG

    100/102 (A)

    —————–/————————

    yevmiye kaydı yapılır.

    Şirket, merkezi haricinde şirket adına bir daire kiralayıp bu daireyi yapacağı iş ile ilgili danışmanlık hizmeti alacağı bir profesörün ikametine sunmak istiyor. Profesörün mükellefiyeti yok. Bu durumda bu daire şirket adına kiralanabilir mi aylık kira bedelini gider olarak gösterilir miyiz? Profesöre verilecek danışmanlık ücretini gider olarak nasıl gösterebiliriz?

    Bahsettiğiniz danışmana ödenecek bedel ÜCRETTİR. Bordro düzenlenir. GV, SGK ve DV kesintisi yapılır. Ayrıca Danışmana tahsisi edilen konut için ödenen kira ayni ücret olarak brüte dönüştürülerek danışmanın ücretine eklenir ve giderleştirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSu ürünleri avcılığı Akdeniz’de 15 Eylül, diğer denizlerde 1 Eylül’de başlayacak
    Sonraki İçerikJaponya ekonomisi 2020 yılının II. çeyreğinde çeyreklik bazda %7,8 daraldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz