Ana Sayfa Basından Toplu İş Sözleşmelerinde Kamu İşveren Heyetinin Teklifi Açıklandı!!!

Toplu İş Sözleşmelerinde Kamu İşveren Heyetinin Teklifi Açıklandı!!!

1328
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında kamu işveren heyetinin zam teklifini açıkladı.

Bakan, Kamu İşveren Heyetinin 2018 yılı ilk 6 ay için %3, ikinci 6 ay için %3, 2019 yılı ilk 6 ay için %3, ikinci 6 ay için %3 olarak teklifini sunduklarını ve 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkının da ödeneceğini belirtti.

Memur emeklisi maaşlarında 2002 yılında 377 lirayken, 2017’nin Temmuz ayı itibariyle bin 871 liraya kadar yükselttiklerini belirten Bakan, 2002-2017 döneminde kamu görevlilerinin geneline yapılan katsayı artışlarının dışında da bazı kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde ilave artışlar yapıldığını söyledi. 2002’de toplam personel giderlerinin bütçesi içerisindeki payı %18,4 iken 2017 yılında bu rakam %29,7’ye yükseldiğini ifade eden Bakan, aynı kadro unvanında kurumdan kuruma değişen ücret uygulamasına son vererek, kurumlar arası ücret dengesini sağladıklarını ifade etti.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHamile Yazılı Senet Nedir?
Sonraki İçerikAmme Alacaklarında Neler Teminat Olarak Kabul Edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz