Ana Sayfa Vergi Ticari reklam hizmeti veren mükellefler faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    Ticari reklam hizmeti veren mükellefler faturalarında KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    912
    0

    1 Mart’ta yürürlüğe giren yeni KDV tevkifatına göre reklam hizmeti yapan firmalar (şahış firması ve şirket) kestikleri faturaları bundan sonra 1 Mart itibari ile tevkifat mı uygulamalıdır?

    Ticari reklam hizmeti veren tüm(gelir/kurum) mükellefler: Tüm KDV mükelleflerine verilen reklam hizmetleri için 3/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır. Düzenlenecek faturalar tevkifatlı düzenlenecektir.

    Seslendirme hizmeti veren firmamız, ajans tarafından istenen kişiye istenen metni okutup, sesi dublajda kullanılmak üzere ajansa teslim ediyor. Seslendirmeyi yapandan bize serbest meslek makbuzu geliyor, bizde komisyonumuzu ilave edip ajansa fatura ediyoruz. Ajans da almış olduğu sesi çektiği reklamda dış ses olarak kullanıyor ve reklamı markaya teslim ediyor. Bu durumda, sanatçıların menajeri olarak komisyon ilave edip düzenlediğimiz seslendirme faturalarda KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) gereği tevkifat uygulaması yapacak mıyız?

    KDV tevkifatına tabi olmadığı görüşündeyiz. Özelge almanızı öneririz.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKovid-19 tedbirleri kapsamında alınan eğitim ile ilgili kararlar neler?
    Sonraki İçerik40 Mesleğe Daha Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirildi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz