Ana Sayfa Vergi Tevkifata tabi olan ürünleri stok affı kapsamında kayıtlara alabilir miyiz?

    Tevkifata tabi olan ürünleri stok affı kapsamında kayıtlara alabilir miyiz?

    7326 Sayılı kanun kapsamında beyanların pişmanlıkla verilmesi

    677
    0

    7326 sayılı kanunda ve genelgede geçen “İŞLETMEDE MEVCUT OLDUĞU HÂLDE KAYITLARDA YER ALMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLARIN KAYDA ALINMASI” ilgili maddesine istinaden emtia alışı yapılacaktır. Bu emtianın içinde tevkifata tabi olan (alüminyum ve ağaç) ürünlerde dahil edilebilir mi? Beyannamede özel bir durum söz konusu mudur?

    Konun KDV tevkifatı ile ilgisi yok. Normal kayıt yapılır.

    Bir mükellefim için 2019 yılına sadece gmsi açısından matrah artırımı yapmaya çalıştığım zaman “Bildirilen yıl için bu türde mükellefiyet kaydı bulunamadı!” hatası veriyor. 2019 yılında mükellef yurt dışında yaşıyordu burada adına kira, işyeri kirası gösterilmiş vs. ama pişmanlık ile beyan vermek için eksik fazla tutarı tespit edemiyoruz. Tespit edebildiğim kısım için pişmanlık ile beyanname verip sonra matrah artırımı yapmamız mümkün müdür?

    Beyanname verecek kişinin İkametin bulunduğu yerdeki VD de mükellefiyet açılacak ve aşağıdaki linkte belirtilen rehbere göre 7326 SK dan yararlanılarak beyan verilebilir. 

    PİŞMANLIK İLE VERİLECEK BEYAN LİNKİ 

    https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/7326_Pismanlik.pdf

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI

    KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN

    Kanun No: 7326

    kabul Tarihi :3/6/2021

    MADDE 4 – 

    (10) Bu kanunun kapsadığı dönemlere ilişkin olarak;

    a) 213 sayılı Kanunun;

    1) 371 inci maddesine göre beyan edilen matrahlar üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile hesaplanacak pişmanlık zammı yerine bu Kanunun yayımı tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla pişmanlık zammı ve vergi cezalarının tamamının,

    2) 30 uncu maddesinin dördüncü fıkrasına göre kendiliğinden verilen beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile hesaplanacak gecikme faizi yerine bu Kanunun yayımı tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde tamamen ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamının,


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergide Büyük Yapılandırma Fırsatı İçin Son Gün 30 Eylül!
    Sonraki İçerikDevlet Desteklerinde Kredi Kartı / Banka Kartı ile Yapılan Ödemeler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz