Ana Sayfa Duyurular TESK Genel Başkanı Palandöken: Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımıza mutlaka katkı...

TESK Genel Başkanı Palandöken: Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımıza mutlaka katkı yapılmalı

459
0

Yarı kapasite ile çalışmaya devam eden ulaşım sektöründe maliyetlerinin bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımızın yüzde 50 kapasite ile çalıştığında kazancı daha fazla düşüyor, maliyetleri karşılamakta zorlanıyor. Başta ticari akaryakıt olmak üzere ulaşım sektörü muhakkak özel olarak desteklenmeli” dedi.

-“YOLCU KAPASİTESİ DÜŞÜNCE MAALİYETLER KARŞILANAMIYOR”

Ulaşım sektöründe bir yolcunun bile önemi varken kapasitenin yarısına çalışmanın şoför camiasını zora soktuğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları bir dolu bir boş olacak şekilde, ayakta yolcu kabul etmeden yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu kabul edecek. Zaten çok uzun zamandır bu kurala riayet eden, etmeye çalışan şoför esnafımız için bir yolcunun bile önemi büyükken doğrudan yarı kapasite ile çalışması artık zorluyor. Gittiği mesafe aynı, yaktığı yakıt aynı, çalışan şoför sayısı aynı olduğu için bu kesimimz artık ayakta kalmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana lastik, sigorta fiyatları, araçların bakım masrafları, mazot parası ve daha birçok kalemde maliyetlerin tamamında artış oldu. Şoför esnafımız başta ticari yakıt desteği olmak üzere nakit desteği gibi takviyeler ile ayrı olarak desteklenmeli. Pandeminin başından bu yana bir gün bile evde durmayan, sürekli yolcu taşıyan, tüm gün direksiyon sallayan şoför emekçilerimizin bu desteğe çok uzun zamandır ihtiyacı var” diye konuştu.


Kaynak: TESK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikApartman yönetimleri aidat toplamak için fatura düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikVergilendirme dönemi 3 aylık olarak belirlenen mükellefler hangi borçlarını taksitlendirebilecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz