Ana Sayfa Duyurular Temmuz – Eylül 2019 İç Borçlanma Stratejisi

Temmuz – Eylül 2019 İç Borçlanma Stratejisi

1275
0

T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

                                                              28 Haziran 2019

                             İÇ BORÇLANMA STRATEJİSİ                
              TEMMUZ – EYLÜL 2019

A. İÇ BORÇ ÖDEMELERİ
Temmuz – Eylül 2019 döneminde yapılması öngörülen kesinleşmiş iç borç itfaları ile bu itfaların dağılımı aşağıda yer almaktadır:

B. FİNANSMAN PROGRAMI
Temmuz – Eylül 2019 dönemi için öngörülen iç ve dış borç itfa programı ile söz konusu ödemelerin finansmanına ilişkin veriler aşağıda yer almaktadır:

Temmuz ayında toplam 21,5 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 19,5 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

Ağustos ayında toplam 8,6 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 8 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

Eylül ayında toplam 10 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 9 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanmaktadır.

İÇ BORÇ İHRAÇ TAKVİMİ
Bakanlığımızca Temmuz – Eylül 2019 döneminde gerçekleştirilecek ihraçlar ile söz konusu ihraçlara ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

Sermaye Piyasası Kurulunun Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehberde para piyasası fonlarının portföyünün asgari %25’inin Devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) yatırıma yönlendirilmesine ilişkin yaptığı değişiklik çerçevesinde, söz konusu fonların portföy yapılarını düzenlemelerine destek olmak amacıyla Bakanlığımızca 2019 yılı Temmuz ayında 91 gün vadeli kuponsuz DİBS ihalesi yapılması kararlaştırılmıştır.

Yukarıda tarihleri verilen ihraçların detayları ihraç gününden en az bir gün önce kamuoyuna duyurulacaktır.

Bunun yanı sıra, halka arz ve/veya TAP yöntemlerinin kullanılması suretiyle DİBS ihracına veya geri alım ya da değişim ihalesi yapılmasına karar verilmesi durumunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

 


Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikDiş hekimleri ÖKC cihaz kullanabilir mi? ÖKC kullanırlarsa makbuz bastırmalarına gerek var mı?
Sonraki İçerikŞirket 2013 yılında almış olduğu arsayı satarsa KDV ve vergi yükümlülükleri ne olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz