Ana Sayfa Duyurular Temmuz ayında verilen 1.200 yatırım teşvik belgesi ile yeni bir zirveye ulaşıldı

Temmuz ayında verilen 1.200 yatırım teşvik belgesi ile yeni bir zirveye ulaşıldı

536
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, temmuzda bin 200 yatırım teşvik belgesi verdi. Yatırım iştahının geçen ay da artmaya devam ettiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Düzenlediğimiz bin 200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık.” dedi.

SABİT YATIRIM TUTARI 22 MİLYAR

Temmuz ayı yatırım teşvik belgesi listesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Listeye göre temmuzda bin 200 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Belge verilen projelerin sabit yatırım tutarı 22 milyar 467 milyon 137 bin 805 lira olarak hesaplandı.

33 BİN YENİ İSTİHDAM

Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 33 bin 174 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Liste ile sabit yatırım tutarı 2 milyar 150 milyon 344 bin 758 lira olan ve 7 bin 606 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 217 yatırıma ilişkin teşvik belgesi iptal edildi. Bu dönemde tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgesi sayısı 142, sabit yatırım tutarı 2 milyar 87 milyon 873 bin 154 lira, bu firmalarda istihdam edilen kişi sayısı da 6 bin 215 oldu.

İLÇELERE DAHA FAZLA TEŞVİK

Sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, yeni teşvik belgesi listesini değerlendiren Bakan Varank, yatırım iştahının temmuzda artmaya devam ettiğini vurgulayarak “Düzenlediğimiz bin 200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık. 7 aylık dönemin yatırım talebi geçen senenin yüzde 28 üzerinde. Bölgesel teşvik uygulamasında yaptığımız yeni düzenlemeyle ilçelere yatırımı daha fazla teşvik edeceğiz.” diye konuştu.

YÜZDE 57’Sİ İMALAT SEKTÖRÜNDE

Varank, mesajında paylaştığı grafikte de şu bilgileri verdi: Temmuz ayında düzenlediğimiz bin 200 teşvik belgesiyle teşvik tarihimizdeki aylık belge rekorunu kırdık. Bu belgeler sayesinde 22,5 milyar lira sabit yatırım yapılması ve 33 bin 174 kişilik istihdam sağlanması bekleniyor. Yapılacak yatırımların yüzde 57’si imalat, yüzde 21’i enerji, yüzde 14’ü hizmetler, yüzde 4’ü tarım ve yüzde 4’ü madencilik sektörlerinde.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhtasar prim beyannamesinde SGK bildirimlerini aylık olarak bildirmek için vergi dairesine bildirim yapmamız gerekiyor mu?
Sonraki İçerikİBB Covid-19’a karşı bisiklet ve yürüme kampanyası başlatıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz