Ana Sayfa Duyurular Temmuz ayında düzenlenen 672 teşvik belgesiyle 19 bin 407 kişilik istihdamın ve...

Temmuz ayında düzenlenen 672 teşvik belgesiyle 19 bin 407 kişilik istihdamın ve 15 milyar liralık yatırımın önü açıldı

328
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, temmuz ayında düzenlenen 672 teşvik belgesiyle 19 bin 407 kişilik istihdamın ve 15 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını bildirdi.

Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temmuz ayı düzenlenen yatırım teşvik verilerini değerlendirdi.

Yatırımların yüzde 76,8’inin imalat sanayisinde yapılacağını aktaran Varank, “Temmuz 2021 döneminde düzenlediğimiz 672 teşvik belgesi ile 19 bin 407 kişilik istihdamın ve 15 milyar liralık yatırımın önünü açtık. Yılın ilk 7 ayında düzenlenen belge sayısı yüzde 28,2, öngörülen istihdam ise yüzde 11 oranında geçen yılın üzerinde.” ifadesini kullandı.

Bakan Varank’ın paylaşımında yer alan infografiğe göre, temmuzda düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında yapılacak yatırımların yüzde 76,8’ini imalat, yüzde 12,4’ünü hizmetler, yüzde 4,2’sini enerji, yüzde 3,7’sini tarım ve yüzde 2,9’unu madencilik sektörü oluşturdu.

Yatırımların bölgelere göre dağılımı incelendiğinde de en fazla yatırımı yüzde 53,8’lik pay ile 1. Bölgenin ve yüzde 21,8 ile 2. Bölgenin çektiği görüldü.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllık gayrisafi yurt içi hasıla zincirlenmiş hacim endeksiyle 2020 yılında bir önceki yıla göre %1,8 arttı
Sonraki İçerikAğustos ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 0,4 puan artışla %77,1 seviyesinde gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz